Aklınızı başınızdan alacak optik ilizyonlar!

Bazen ilk bakışta gördüğümüz ilizyonlar ile beynimize oyunlar oynanır. Ya da ne kadar bakarsak bakalım işin içindeki ilizyonun ötesini görmeyi beceremeyiz. Son zamanlarda BBC'nin bazı belgesellerine de konu olan bu "beynimiz bize oyun oynuyor" durumu ile ilgili bazı görselleri sizinle paylaşmak istedik.

Aşağıdaki 5 görsel (ve kaynak linkteki geri kalan 10 tanesi) beyninizin size oynadığı oyunlara çok iyi birer örnek olacak.

1. 3D Dev Küre
İlk bakışta dev bir 3 boyutlu küre gibi görünüyor fakat gerçek çok farklı. Bu yüzey tamamen dümdüz bir alan. Mükemmel bir şekilde tasarlanmış bahçe.



2. Dönen Pembe Halkalar
Bu görselde şunu yapın; sarı noktaya odaklanıp, kafanızı ekrana doğru yaklaştırın. Etrafındaki pembe halkaların döndüğünü farkedeceksiniz. İşte mükemmel bir ilizyon.



3. Kareler Hangi Renk?
Bu imajdaki kareler sizce farklı renklerde mi? Biri gri, biri beyaz gibi değil mi? Aslında gerçekte öyle değil. İkisinin rengide aynı! İnanılmaz olsa da öyle. Doğruluğunu görmeniz içinde resmin ortasında (kırmızı okun işaret ettiği alana) baş parmağınızı koyun ve alt ile üstün tek renk olduğunu görün.



4. Hangi Daire Daha Büyük?
Hangi turuncu daire daha büyük sizce? İkincisi mi? Beyniniz gene sizinle oynuyor. İkiside aynı boyutta.



5. Daha Fazla Işık
Bu siyah beyaz görselin ortasına odaklanın ve kafanızı ekrana doğru yavaşça yaklaştırın. O da ne? Işık mı artıyor? Kafanızı geri çektiğinizde de ışık azalıyor mu? Beynimiz gerçekten bizimle oynuyor.
 



Burada 5 adet örneğini gösterdiğimiz ilizyonlardan 10 tane daha bu adreste var;
http://www.designer-daily.com/15-optical-illusions-that-will-blow-your-mind-51985

Mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab