Sanal Gerçeklik Cihazı OCULUS RIFT'in Fiyatı Açıklandı!

Duyurulduğu ilk günden beri büyük merak ve heyecanla beklenen Sanal Gerçeklik Cihazı Oculus Rift'in fiyatı açıklandı ve kendisini bekleyen teknoloji ve oyun tutkunlarını mutsuz etti; 600 Dolar!



Özellikle oyun dünyası için sırada yeni "dönüm noktası" olarak görülen sanal gerçeklik konusunda adını ilk duyuran firma Oculus olmuştu. Teknolojiseverler olarak -neredeyse her heyecan verici teknolojik yenilik gibi- önce bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz sanal gerçekliği Oculus hayata geçirebileceğini iddia etmiş "yaptık" demişti ve bu teknolojinin satışa sunulabilmesi için paraya ihtiyaçlarını olduklarını söylemişlerdi. Bunun üzerine parasal kaynak yaratma sitesi sayesinde 2.5 milyon dolar toplayan firma, en sonunda 2016'da sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift'i satışa çıkaracağını ve fiyatının da 600 dolar olacağını web sitesinden duyurdu.

Projenin gelişim sürecinde Facebook'un firmayı satın alması, daha ürün ortaya çıkmadan Samsung ve HTC gibi dev rakiplerin sanal gerçeklik cihazı yarışına dahil olmaları Oculus Rift'in yarattığı heyecanın hızla bir soru işaretine dönüşmesine yetmişti. Belirledikleri fahiş fiyatında bu duruma pozitif bir katkısı olmadığı ortada.

Bir çok oyun ve teknoloji yazarı böyle bir arabirim için fiyatın ederinden yüksek olduğu yönünde ortak fikir belirtiyor. Özellikle de performası konusunda neredeyse test kullanıcıları dışında kimsenin bir fikir sahibi olmaması; piyasada şu anda Oculus Rift uyumlu ne kadar oyun olduğu ya da ne kadar zamanda uyumlu oyunların artacağı gibi sorular ürünü daha da soğuk hale getiriyor.

Biz de teknoloji seven kişiler olarak sanal gerçeklik hayata geçsin, oynadığımız oyunun, izlediğimiz filmin içinde olalım istiyoruz ama sanırız bu konuda biraz sakin olup yarıştaki diğer ürünlerinde oyuna girmesini beklemeliyiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab