Mobile En İyi Uyum Sağlayan 10 Marka

MDEX, dünya üzerinde 15 farklı ülkeden (Almanya, ABD, Arjantin, Avusturya, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Filipinler, Hindistan, Kanada, Malezya, Meksika, Singapur, Şili ve Uruguay) 2000'den fazla markayı inceleyerek bu markaların mobil cihazlar ve teknolojilerle olan uyumlarını araştıran bir indeks.


Ve bu indeksin "Mobil cihazlar ve teknolojiler ile en iyi uyum sağlayan ilk 10 marka"sı geçtiğimiz hafta yapılan ve daha çok yeni çıkan akıllı telefonlar ile teknoloji haberlerine konu olan Mobile World Congress'teki oturumlarında açıkladı.

Listenin başında Facebook, Amazon ve 7-Eleven geliyor.

2016'nın Temmuz ayında başlattığı geliştirme çalışmaları, Ocak 2017'de devam saha analizleriyle birlikte son şekline kavuşmuş.

Araştırma çerçevesinde kullanılan veriler; Google'ın arama sonuçları, mobil site ve uygulama tasarım prensipleri, mobil sayfa içgörü ve sıcakkanlılık skoru, Webpagetest.org sonuçları, bazı tüketici kullanabilirlik anketleri ve Ansible'ın mobil site içerik analizilerinin toplamından oluşuyor.

İşte listenin geri kalanı, mobile en iyi uyum sağlayan 10 marka:

1. Facebook
2. Amazon
3. 7-Eleven
4. Hyundai
5. Microsoft
6. Nike
7. Google
8. Adidas
9. OLX
10. Target

Tüm dünyaya mobil uyumluluğun temellerini öğreten ve hatta arama kriterlerindeki yeniliklerle bir bakıma öncüsü olan Google'ın yedinci olması bi bakıma ilginç. En azından ilk 3'te olması gerekmez miydi sizcede?


Kaynaklar;
http://www.themdex.com/overview/
http://bigumigu.com/haber/mobil-deneyime-en-iyi-uyum-saglamis-10-marka/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab