7500 TL'lik iPhone X Suyu İster misiniz?



YouTube'da 6,2 Milyon takipçisi olan TechRax kanalının videoları popüler teknolojik ürünlere, özellikle de akıllı telefonlara işkence görüntülerinden oluşuyor. Yakıyor, baltalıyor, çekiçliyor, metrelerce yüksekten atıyor ve en popüler işkence şekli olarak blender'a atıyor ve zerrelerine kadar parçalıyor. Neden? Yazının konusu bu değil ama izleyicisi var ve yapıyor :)

Kanalın son videosu teknoloji çevrelerinde ve olayı garipseyenlerin nezdinde haber oldu ve yazıyı yazdığımız an itibari ile izlenmesi 500 bin kişiyi çoktan geçmişti; ülkemizde fiyatı 7500 tl'den başlayan iPhone X'i Blender'da tuzla buz ettikten sonra suyla karıştırıp suyunu içti! (Şunu hemen berlitelim iPhone X sadece bizim kötü giden ekonomimizde pahalı değil, Amerika pazarı için bile 900 $'dan başlayan fiyatlar ile pahalı.)

Konuyu ilginç bulan haber sitelerinin ya da sosyal ağ kullanıcılarının değinmek istemediği ya da videoda kaçırdığı nokta şu; amaç iphone suyu içmek değil, LifeStraw isminde bir portatif acil durum su filtresinin reklamı.

Bu kanal zaten 6,2 milyon aboneye gelene kadar  yüzlerce teknoloji ürününü yok etmiş, akla durgunluk veren şekillerde parça parça etmiş zaten. Bu videoda yine kendini tekrarlıyor ama "acil durumlarda içilemez suları içilebilir hale getirdiği" iddiası olan bir ürünü test ediyor, reklamını yapıyor. Hatta videonun başında "tabi ki suyu içmeyeceğim, sadece ürün gerçekten filtreleme yapıyor mu bakacağım, bu su içilir mi hiç, içi tehlikeli kimyasal dolu" diyor ve 3 dakikanın sonunda sudan bir iki yudum ağzına çekip tükürüyor.

Siz bu konuda ne düşünyorsunuz? Sizce reklam için de olsa böyle bir şey yapmanın açıklaması olabilir mi? Yoksa reklamın iyisi kötüsü olmaz mı?

Videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab