Atamızı Özlemle Anıyoruz...


10 Kasım 1938 tarihinde saat 09:05'de ülkemizin kurucusu, atamız, önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK hayata gözlerini yumdu.

O gün Türkiye için her şey yeni bir döneme girmişti, bu ülke mutlaka bir gün "O"nsuz kalacaktı ama, bir ulus, bütün bir halk geleceğini bildiği o gün gelmesin istiyordu, ATA'sına, Mustafa'sına birşey olmasın istiyordu.

10 Kasım sabahı saat 9'u 5 geçe Atatürk öbür dünyaya göçtüğünde Türkiye değişti; daha küçük yaşında elinden tutup ona yol gösteren babası hayata veda eden bir çocuk gibiydi koca ülke. Ellerinden tutan, yol gösteren, o'nun için savaşan, koruyan, gözeten, öğreten babası yoktu artık bu küçük çocuğun. Ve bu küçük çocuk babasının öğrettiği gibi bilgece ve kararlılıkla yoluna devam etmeli, büyümeli, gelişmeliydi. Hep O'nun izinde ve O'nun fikirleriyle. Çünkü bugün bile hala  o babanın fikirleri bugün ortaya çıkanlardan çok daha ileri, çok daha akılcı, çok daha milletçiydi.

Biliyordu çocuğunun önüne çıkacak küçük zorbalar, kabadayılar olacağını. Önüne engeller geleceğeni, arkasından planlar yapılıp tuzaklar kurulacağını çocuğunu yanlız bırakırken biliyordu Mustafa, o yüzden uyarmıştı gelecek nesillerini; "Gençliğe Hitap" etmişti mesajlarını. Olanları, olacak olanları bir bir söylemişti; "...  İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır..." Ve genede biliyordu giderken, nesilleri, torunları, çocukları her ne olursa olsun O'nun kurduğu bu ülkeyi O'nun kadar azimli ve istekli savunacak, koruyacaklardı.

"Manevi mirasım bilim ve akıldır" demişti gitmeden evvel evlatlarına.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." demişti gitmeden evvel halkına.

Ve Gençliğe Hitabe'nin sonunda haykırmıştı tüm Türkiye'sine;

"Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

İşte bu önder, bedeni ile yanlız bıraktığı vatanını ruhu ve fikirleri ile ASLA yanlız bırakmadı, bırakmayacak, BIRAKTIRMAYACAĞIZ!

Milyonlarlarca bir atan yürek Atası için atmaya, hain planları ile bir ismi akıllardan silmeye çalışanları inadına yeni gelen nesillere ATATÜRK'ü anlatmaya, ATATÜRK'ü sevdirmeye devam edeceğiz.

Seni eksiksiz, ayrımsız herşeyinle özlüyor, boşluğunu en derinlerimizde, en karanlık şekilde hissediyorum ATAM.

Varlığımız TÜRK varlığına ve varlığına armağan olsun!

10 Kasım 2012, Altan Sarı, Ajansweb, Antalya



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab