Video Cumartesi

Hep fotoğraf, hep listeler değil, izleyip bayıldığımız ve başrollerinde hep animasyonların olduğu 3 adet kısa videoyu paylaşmak istiyoruz sizinle.

Gelişen -her geçen gün gelişmeye devam eden- teknoloji ile eskiden kalabalık ekiplerin anca altından kalkabildikleri filmleri bugün teknoloji yardımı ile en küçük gruplar belki de sadece yönetmenin ta kendisi tek başına bile yapabiliyor. İnternette bu tarz filmlere özellikle Vimeo üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sizinle paylaşmak istediğimiz kısa videolarda bu şekilde yapılanlarından sadece 3 tanesi.



# 1 - Pixels Old School

Patrick Jean isimli yönetmenin 2,34 dakikalık bu kısa filminde, bilgisayarlar ve monitörler ile hayatımıza giren pikseller, şirin şirin dünyamınızı ele geçiriyorlar. Görsel açıdan hem keyifli hem de çok başarılı bir video.

 


# 2 - Address Is Approximate

Yönetmen Tom Jenkins'in oyuncaklar robotlar kullanarak stop-motion tekniği ile hayata geçirdiği filmde teknoloji bu sefer Google Maps ve Google Street View aracılığı ile hikayeye dahil oluyor. Dünyayı görmek isteyen bir robot oyuncağa google yardımcı oluyor.





# 3 - Sight Systems

Şu anda elimizde tuttuğumuz akıllı telefonların bundan 20-30 yıl önce birer bilim-kurgu fantezi öğesi olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi? İşte size 7,52 dakika uzunluğunda yeni bir "gelecek fantezisi". Sight System ileride ne gibi teknolojilere sahip olabileceğimiz konusunda uçuk olmayan bilim-kurgu fikirleri bir kısa film ile sunuyor. Filmde altyazı mevcut değil fakat genel ilerleyişten herşeyi anlıyorsunuz.




Umarız keyif almışsınızdır. Kedili video paylaşmadık ama göze hitap eden videolar olduğunda hem fikiriz herhalde :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab