Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Geçtiğimiz haftalarda, içerisinde kadın ya da çocuklara şiddetin gösterildiği / özendirildiği hiç bir yayına reklam vermeyeceğini, sponsor olmayacağını açıklayan Samsung firması şimdi de "İnterneti Tadında Kullan" sloganı ile bir başka sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.



Özellikle akıllı telefon pazarındaki yarışın, pazara giren Çin'li markalar ile iyice sertleştiği ve kur etkisi ile yükselen fiyatların kullanıcıları fiyat performans ürünlerine yönlendirmesi ile Samsung'un  sadece ülkemizde değil dünya çapında yeri sallantıda. Durum böyleyken hem piyasaya orta segmentte bir çok ürün sürdüler hem de çok doğru ve başarılı ajanslarla sosyal sorumluluk projelerine imza atıyorlar.

İşte onların yenisi "İnterneti Tadında Kullan" kampanyası. Markanın şu anda global anlamda var olmasına sebep olan şeylerden birisi hiç şüphesiz mobil teknolojiler ve internet kullanımı. Fakat marka çok cesurca bir hamle ve doğru bir strateji ile negatif etkilerinin her geçen gün daha çok günlük yaşama yansıdığı fazla internet kullanımının -daha da özelinde tabi ki sosyal medya kullanımının- zararları konusunda toplumu bilgilendirmek, farkındalık kazandırmak istiyor.

Firmadan yapılan resmi açıklamaya göre Dünyada ve Türkiye’de internet kullanım oranları hızlı bir artış gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gerçekleştirilen ‘Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nın son açıklanan güncel verilerine göre Türkiye’deki internet kullanımı 2019 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde %75,3 oldu. Bu oran bir önceki yıl yüzde 72.9’du. We Are Social araştırma şirketinin 2019 yılı ocak ayı verilerine göre ise Türkiye’de 59 milyon internet kullanıcısı var. Aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 52 milyon. Bu rakamın 44 milyonu internete mobil cihazlar üzerinden bağlanıyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 98’i mobil telefon kullanıyor. Kullanıcılar internette günde ortalama 7 saat geçiriyor. Bu sürenin 2 saat 46 dakikası sosyal medya platformlarında geçiyor. Kullanıcıların internette en çok kullandığı platform ise yüzde 92 oranıyla YouTube. İnternetin kullanımına paralel olarak sosyal medya kullanan kişilerin sayısı da hızlıca yükseliyor.

Samsung tarafından interneti sorumlu kullanma konusunda toplumsal bir farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya kapsamında sene sonuna kadar ‘Hayatı Kaçırma’ (JOMO-Joy of Missing Out) ve ‘Ekransız Ebeveynlik’ (Screen-Free Parenting) ile ilgili filmlerin de dijital ortamda paylaşılacağı aktarılıyor.

Özellikle genç kullanıcılar için internetteki varlıkları, aldıkları beğeniler ya da takipçi tepkileri, gerçek yaşamlarından daha önemli olmaya başladı. Bu bağlamda internetin farkındalıkla ve sorumluluk duygusu ile kullanılması gerçekten çok önemli. Samsung'un başlattığı bu doğru projeler, şu aşamada göründüğü kadar gerçek ve doğru stratejiler ile devam ederse kullanıcılar açısından iyi ürünlerin markalarına katacağı değer kadar katkı verecektir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce de #internetiTADINDAkullanmalı mıyız?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab