Aşı Korkusuna Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile Çözüm

Aşı yaptırmaktan sizde korkar ya da çekinir miydiniz? Ya da şimdi çocuklarınız ne durumda?

Peki çocuklarınız çizgi filmleri, süper kahramanları ya da animasyon filmleri seviyor mu? Cevap evetse bu haberde konu olan uygulamanın yaşadığınız yere çabucak gelmesini çok isteyeceksiniz.


Brezilya'da bulunan Hermes Pardini Laboratuvarları bir reklam firması ve teknoloji firması ile bir araya gelerek Sanal Gerçeklik Gözlükleri'ni aşı korkusunu yenmek için kullanmaya karar vermişler ve sonuç en azından videoda izlediğimiz kadarıyla etkili görünüyor;  çocukların aşı korkularını yenmek için sanal bir dünya yaratıp çocukların aşı sırasında o dünyanın kahramanı olmalarını sağlıyorlar. Tüm harika fikirler gibi aslında basit bir fikir. Ama işte basit ve harika olabilmek zor olduğu için herkesin aklına böyle şeyler gelmiyor.

Aşı korkusu dünyanın her yerinde olan bir şey ve her çocuk bu acıdan korkar. Normal. İşte Hermes Pardini Laboratuvarları'nın çözüm ortakları ile geliştirdiği, en önemli reklam ödüllerinden bazılarını alan ve adını "VR Vaccination" (Sanal Gerçeklik Aşısı) olarak verdikleri yöntem / proje ile, yaratılan fantastik dünyada, aşı olacak olan çocuk bir kahramana dönüştürülüyor. Çocuk VR gözlüğünü takıyor, animasyon bir evrende kendisini buluyor, çocuğu bir yardımcı karakter karşılıyor, hemşirede elindeki başka bir ekrandan çocuğun hareketlerini ve animasyondaki ilerlemeyi takip ediyor. Aşı olacak kahraman, bulunduğu animasyon evrendeki bir düşman istilasına karşı evreni koruması için aşı olmaya doğru adım adım ilerliyor. Hemşire çocuğun koluna kolonyalı pamuk sürdüğü sırada, animasyonda yardımcı karakter kahramanın koluna bir buz poleni sürüyor; yardımcı kahramanın koluna ateş meyvesi sürdüğünde de hemşire iğneyi yapıyor.



Videoda bu duruma tepki vermemiş ve iğnenin farkına bile varmamış çocukları görüyoruz. İlla ki %100 başarı elde edilmediğinin farkındayız, mutlaka iğenin farkına varıp VR gözlüğü kafasından atan çocuk da olmuştur ama yöntem yine de akla o kadar yatkın ki başarı oranın yüksek olduğuna eminiz.



"Harikaydı!" İşlem ardından çocukların genel tepkisi bu oluyor; harikaydı!

Hem psikolojik açıdan etkileri hem de teknolojinin günlük yaşamdaki kullanımı açısından bir çok fikir ve okumaya açık bir proje.

Siz ne dersiniz?

Kaynak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab