Facebook, Careers ile insan kaynakları sektörüne giriş yaptı



Çocukluk anılarızdan size kalan arkadaşlarınızı ve uzun süredir görüşmediğiniz -ve de belki de görüşmemeye devam edeceğiniz uzak akrabalarınızı- Facebook sağ olsun buldunuz. Bu artık tamam.
Sırada yeni işiniz ya da yeni çalışanınız var!

Facebook, Facebook Careers ile online insan kaynakları sektörüne giriş yapıyor. Hali hazırda elinde bulunan milyarlarca şahsi ve büyük ihtimalle yüzbinlerce tüzel data da bu pastadan pay almak için çok iyi bir başlangıç olacaktır mutlaka.

Bu zamana kadar günlük yaşamda sosyal ilişkiler içinde olduğunuz kişiler ile iletişime geçebilidiğiniz Facebook artık bu yeni girişim ile LinkedIn tarzı iş arayanları ve iş verenleri buluşturan bir açılım yapmış oluyor.

Yerel olarakda Kariyer.net ya da Yenibiriş.com gibi sitelerin canı bir müddet sonra sıkılacak gibi. Çünkü mevcut siteye baktığımızda servisin henüz facebook'un geneli gibi bütün dillere çevrilmediğini ve arama kutucuğundaki şehirlerin sınırlı olduğu görülüyor. Zaten Facebook'un yaptığı açıklama da en azından şimdilik firmanın ABD'yi hedeflediğini söylüyor. Tabi zamanla servisin başarısına göre genişleyeceğini tahmin etmek zor değil.



Firmalar Facebook'ta iş ilanlarını ücretsiz olarak yayınlayabiliyor fakat"özel kampanyalar" için ödeme gerekecek. İlanlar, şirketlerin sayfalarında yeni "İşler" sekmesinde, hem masaüstünde hem de mobilde görünecek.

Facebook'dan Andrew Bosworth, "Facebook'un sayfalarında iş ilanları yayınladıktan sonra, gözümüzün önünde duran ve dikkat etmediğimiz bir fırsat keşfettik. Böylece söz konusu araçları geliştirmeye karar verdik. Üstelik yaptığımız anketler sonucunda KOBİ'ler Facebook'un gücünü ne kadar önemsediklerini bildirdi. Şimdiden beklentileri aşmış durumdayız." şeklinde bir açıklama ile servisin yola iyi başladığını açıkladı.

Kaynak: http://www.forbes.com/sites/kathleenchaykowski/2017/02/15/facebook-unveils-job-postings-and-applications-taking-on-linkedin-glassdoor/#3afaa239357d

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab