Yasaklar, Engellemeler.. 2014 iyi başlamadı !

Internet filtreleri , twitter ve youtube tedbirleri derken daha önce kimsenin adını duymadığı TCP/IP , VPN, TUNNEL gibi terimler jet hızıyla hayatımızın bir parçası oldu.
Internet servis sağlayıcılarının tavsiyesi her zaman olduğu gibi TCP/IP ayarlarınızın "otomatik" durumda olması ve bağlantı için ayarları değiştiren programlardan uzak durulması yönünde.

Ancak milyonlarca kullanıcısı olan sitelerin erişim engeli söz konusu olduğunda engeli koyan devletin bile VPN kullanarak yasağı delmesi ile durumun ne kadar vahim bir noktada olduğunu gösterdi.

Sosyal ağ danışmanlığı hizmeti veren firmalar çıkmazda !

Firmaların sosyal ağlardaki potansiyeli fark etmesi ile ortaya çıkan yeni bir meslek : "sosyal medya danışmanlığı"


Anlaşma sağladıkları şirketlerin sosyal ağ ortamında tanıtımları için strateji ve uygulama geliştiren çok sayıdaki danışmanlık firması yasaklamalar nedeniyle işsiz kalma sınırına geldi.


Yasaklar ne kadar etkili oluyor ?

Her geçen gün yeni bir sosyal ağ , fotoğraf ve video paylaşım sitesinin yayına girdiği günümüzde bir kaç popüler sitenin yasaklanması çözüm getirmeyeceği gibi akıllara "aslında neden yasaklandı ?" sorusunu getirecektir.
X sitesinden izlenemeyen aynı video Y sitesinden de izlenebilir

Tüm Internetin kapatılması gerekir.. Günümüzde bahsi bile ülke ekonomisini çökerteceği için yasakların eninde sonunda kaldırılacağını tahmin ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab