Sıradaki Şarkı Sizler İçin Gelsin :)

Müziksiz bir bilgisayar, müziksiz bir iş günü (bankacılar için üzülüyoruz) düşünmek neredeyse imkansız değil mi? Cep telefonumuzdan, bilgisayarımızdan, cep radyomuzdan, ipod ya da mp3 çalarlarımızdan... nasıl olduğu önemli değil. Müzik, teknoloji buna imkan sağladığı günden beri hep yanımızda oldu.

Sizlere aslında bir çoğunuzun aslında bildiği bir kaç siteyi tanıtmak handikap gibi görünsede biz tüm iş hayatı boyunca bilgisayarlar ile uğraşanlar için ayrım nettir; bir şeyler ya vardır ya yoktur (0 ve 1). Biz bu durumda 0'lara, yani bu sitelerden haberi olmayanlara odaklandık. Siz zaten spotify'dan haberdar kitle içindeyseniz lütfen sevdiğiniz o radyoyu dinleyin ve bizi 0'lar ile yanlız bırakın.

İnternette "müzik dinle" yazıp arama yapınca karşınıza çıkan yüzbinlerce kalitesiz ve google reklamından para kazanma peşinde olan siteleri tanıtım dışında bırakmak zorundaydık, çünkü o topa girersek tahmin edersiniz ki uzun bir yazı olurdu. Burada size tanıtacağımız siteler kaliteli ve telifli müziği sizinle buluşturan siteler (korkmayın cebinizden siz istemedikçe para çıkmayacak)



https://www.spotify.com/tr/
Spotify: Herkes için müzik 



2008 yılında kurulduğu günden itibaren, bir çok müziksever gibi ülkemize gelmesini umduğumuz ve bundan 2 yıl önce Türkiye'de kullanıma açılan konusun belki de en iyisi. Bilgisayar üzerinden kullanımı %100 ücretsiz ve reklamsız (sesli reklamlar) olan servis size dünya üzerinde en büyük müzik arşivini sunuyor. Tam anlamı ile yok yok. Ve tamamı telifli parçalar. Mobil uygulamalarında reklamlı hali ücretsiz olan, dinlediğiniz müziklerin arasına reklam girmesin ve ses kalitesinde artış istiyorsanız para ödediğiniz uygulama. Ve ücretide böylesine bir servis için oldukça uygun. Paralı halinde istediğiniz şarkıyı internetsiz dinlemek için kayıt edebiliyorsunuz.



http://www.deezer.com/
SINIRSIZ MÜZİK,%100 SANA ÖZEL




Spotify'ın fransız ikiz kardeşi desem yanlış tarif etmiş olmam sanırım. Neredeyse aynı işleyişe sahip bir servis. Hangisi daha iyi derseniz cevabımız dahi yok. Görsel ve işlevsel olarak neresi sizi tatmin ederse o servisi kullanın.



http://malt.fm/
Keyfine İyi Bak.



Daha önceleri Bira.FM adı altında yayın yapan ve değişen kurallar ile genel bir isime çevrilen, seçme keyifli parçaların olduğu ve bu altyapıyı Deezer ile sağlayan internet radyosu.



http://karnaval.com/
Radyodan Sonraki En Büyük İcat




Bünyesinde bir çok farklı radyo kanalı bulunduran online radyo grubu. Müzik seçme şansınız Spotify ve Deezer gibi değil tabiki ama tarz seçme konusunda özgürsünüz. İstediğiniz tarz bir radyo kanalı seçin ve uzmanların seçtiği iyi şarkıları keyifle dinleyin.



http://karnaval.com/one/
Radyodan Sonraki En Büyük İcat'ın Mobil Hali



Karnaval Radyo'nun mobil uygulaması ayrı tanıtmamızın sebebi ücret politikası. Belli süreler içinde ücretsiz deneme yaptırıyor fakat bu uygulamayı sürekli kullanmak için mutlaka ödeme yapmanız gerekiyor. Spotify'dan ucuz ama arşivleri kapıştırmak gerekirse büyük darbe alır tabiki. "Yabancı müzik konusunda dev bir arşive ihtiyacım yok" diye düşünüyorsanız ve mobilde reklamsız müzik arıyorsanız cebinize daha uygun olabilir.



Bunlar dışında sadece kendi müşterilerine hizmet veren Turkcell Müzik, TTnetMüzik gibi seçenekler ve internette görüntüsü ve sesi olan herşeyi bulabileceğiniz YouTube ile müzik ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz.

Müzik hep sizinle, siz de hep mutlu olun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab