Mozilla Logosunu Yeniledi

Hem de ne yenilenme! 

Görsel anlamda bir çığır açmaktan, şahane görselliğe sahip bir tasarımdan bahsetmiyoruz; vizyon ve zeka sahibi kurumsal kimlik nasıl olura cevap olacak bir tasarımdan bahsediyoruz.

Internet Explorer'ın yavaşlık ve kötülükten kullanıcılarını çıldırttığı ilk dönemlerde, Google Chrome'un da yokluğunda yıldızı parlayan -son zamanlarda Chrome karşısında o yıldızı birazda olsa sönen- açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Firefox'un sahibi Mozilla logosunu yeniledi.

Hepimizin bilgisayarlarımızdan ya da mobil cihazlarımızdan internete girerken gördüğü adres satırının başında bulunan " :// " sıralamasını alıp logonun göbeğine yerleştiren Mozilla, logo değişimi ile ilgili kendi bloğunda paylaştığı video ile de interneti ne kadar sahiplendiklerini ayrıca gösterdi.

Burada bizi ilgilendiren son zamanlarda adını pek duymadığımız ve kendisini çok sık kullanmadığımız bir programa sahip firmanın logosunu değiştirmesi değil elbette. Bizi ve bizim gibi tasarım yapan insanları ilgilendiren şey, ufacık ama zeka dolu bir hareketle bir firmanın tüm özelliği nasıl bu kadar başarılı anlatılır, mesele bu. İnternete dair tüm uygulama ve betiklerde yeri olan bir noktalama dizilimini alıp bunu çok sakince ve kendinden emin şekilde logoya koymak çok büyük tasarım zekasıdır.

Aynı zamanda firma yeni kurumsal kimliğinde bir çok büyük teknoloji markasının bu dönemlerde yaptığı gibi "logonun kullanım çeşitliliğine" önem verdiğini ve farklı renk kombinasyonları ile logoyu farklı duygulara sokabildiğini yine bloglarındaki görsellerde görmek mümkün.

Logoda kullanılan yazı tipi ise Typotheque tarafından yaratılmış Zilla isimli açık kaynaklı bir yazı tipi. Özgür yazılım ve açık kaynaklı yazılım konusunda ilklerden olan Mozilla'ya yakışır bir hareket.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab