Nokia 3310 geri dönüyor! Nedense?



Şimdi bizler sürekli güncel olabilmek, işimizle ilgili çağı yakalayabilmek için çabalayan insanlarız. Siteleriniz en yeni teknolojiye uysun, her türlü mobil ortamda sorunsuz çalışsın diye çalışıyoruz. Ya da siz kendi işinizde mutlaka buna benzer bir çaba içerisindesinizdir.

Peki ya Nokia?

Günümüzün son kullanıcıya açık ara ulaşabilen en teknolojik canavarları akıllı telefonlar ve bir çoğunuzun bildiği gibi de Nokia bu treni bir türlü yakalayamadı. Onlarca hamle ile bu tatlı pastadan pay kapmaya çalıştı fakat bir türlü istedikleri başarıyı yakalayamadılar. Şirket içerisinde defalarca hisse satışı, marka değişmesi gibi durumlar yaşandı. Gelinen noktada komik bir haberle karşımızdalar; 3310 yeniden piyasaya gelecekmiş :)

Ntv.com.tr'de çıkan habere göre Nokia 3310'u olduğu gibi aynı şekilde yeniden piyasaya çıkarmaya hazırlanıyormuş. Cep telefonlarının zaman içerisindeki en önemli dönüm noktalarından birinde duran ve hem tasarımı hem kullanışlılığı hem de sağlamlığı ile teknoloji dünyasının yapıtaşlarından biri haline gelen 3310'un hakkını yemek olmaz; kesinlikle efsanedir. Ama tutup da tekrar üretmeye ne gerek var?

Nokia, sağlamlığı ve günlerce dayanan pili ile 3310'u biz son kullanıcılar için "güvenli bir yedek telefon" olarak konumlandırmak istiyor gibi. Habere göre fiyatı 75 dolar civarından olacak. Çok uzun süredir doğal olarak üretimi olmayan telefonun hala internet sitelerinde ikinci el olarak satılıyor olması da firmayı bu karara itmiş olabilir. Yeni 3310’un “Mobil Dünya Kongresi” isimli teknoloji fuarında kullanıcılarla paylaşılması bekleniyor.

Ne dersiniz? Bu hamle sizce akıllıca mı yoksa komik mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab