Teknolojiseverler için 5 YouTube Kanalı

Teknolojiyi seviyor ve elinizde tuttuğunuz akıllı telefon ya da kullandığınız bilgisayar dışında teknoloji dünyası sizi cezbediyorsa bugün artık diğer bir çok konuda olduğu gibi en iyi yollardan birisi YouTube ve merak ettiğiniz konu ile ilgili kanallar.


Bildiğiniz gibi televizyon izleme alışkanlığının tamamen değiştiği ve online izlemenin hızlıca yükseldiği günümüzde artık bilgiye ulaşma yolu da evrimleşiyor. Yani merak ettiğimiz konu hakkında okumaktan önce "izlemeyi" tercih ediyor ve ne nedir ya da ne nasıl yapılır gibi bir çok şeyin videosunu izleyerek öğreniyor / merakımızı gideriyoruz.

İşte konu teknoloji olunca da durum aynı. Eskiden teknoloji dünyasından ve bu dünyanın yeni oyuncaklarından haber edinmek için kısıtlı türkçe kaynaklara sahipken artık işini çok düzgün yapan YouTube kanalları sayesinde anında yeniliklerden haberdar olabiliyoruz.

Yeni akıllı telefonlar, oyun sistemleri, televizyonlar, bilimsel gelişmeler, bilgisayar donanımları ya da yazılımları hakkında kimi zaman ciddi ve doyurucu bilgilere sahip videolar kimi zamanda "4000 tl'lik telefonu ne hale getirdiler ya?!" diye izleyeceğiniz farklı içeriklere de tavsiye edeceğimiz kanallardan ulaşabileceksiniz.

İşte size teknoloji konusunda tavsiye edeceğimiz 5 YouTube kanalı;


1 - TeknoSeyir


Listenin en başında olmasının bir sebebi var; bizce işini ve ürettiği içeriği en çok ciddiye alan ve "nasıl olsa youtube'dayız istediğimiz gibi takılalım" diye değil, izleyenlerine saygı duyarak videolar hazırlayan bir kanal. 

Akıllı Telefon ve Bilgisayar dünyası ağırlıklı olmak üzere bilim dünyasından da gelişmeler paylaşan ve yorumlayan bir kanal.

2 - ShiftDelete



İkinci sıradaki ShiftDelete, teknoloji kullanıcılarının önceden de adından haberdar oldukları teknoloji sitesi olan ShiftDelete'in YouTube kanalı. Sitesindeki gibi bilgisayar ve mobil dünya ile ilgili içerikler üreten kanalda özellikle telefonlar ile ilgili uzun kullanım testleri ve incelemeler bir çok kullanıcı için cevap olacak nitelikte.


3 - Webtekno



Listenin belkide en sulu kanalı. 4000 tl'lik telefonun üzerinden araba ile geçerek "sağlamlık testi" yapanlar var bu kanalda. O kadar sulular işte. Diğer kanallara göre içerikleri biraz daha kısa tutmaya çalışmaları ve daha fazla mizah kullanmaya çalışmaları farkları. Bu kanalda Akıllı Telefon ve teknolojik donanımlar biraz daha ön planda.


4 - Donanım Haber



Yine listenin işini ciddiye alan kanallarından. Yine ShiftDelete gibi eskiden beri bildiğimiz bir teknoloji portalı olan Donanım Haber'in YouTube kanalı. Akıllı Telefonlar, Bilgisayarlar ve teknoloji dünyasından haberleri çok sık güncellenen içerikler ile doyurucu şekilde bildiren bir kanal. Ürün incelemeleri de başarılı.


5 - Teknolojiden Anlamayan Adam



Bir teknolojik ürünü (akıllı telefon, akıllı saat, oyun konsolu, laptop vs.) inceleyip daha çok Vlog tarzında 2-3 kişinin yorumladığı ve kanalın adından da anlaşılabileceği gibi, teknolojik terimlerden mümkün olduğunca çok kaçınmaya çalışarak anlatan bir kanal. Yani teknolojiden çok anlamayan ama bir ürün almak isteyen sıradan kullanıcının işini görebilir. Bir eksileri var; vlog tarzından çekim yaptıkları için bazen üzerine konuştukları bir ürünün videosu diyelim ki 30 dk, bunun sadece 10 dk'sı falan ürünle ilgili oluyor. Bu da pekte kota dostu olmayan ülkemizde bir problem.




Evet artık üyeliklerimizin olduğu, cep telefonumuza ya da mailimize sürekli bildirimleri gelen YouTube kanalları hayatımızın bir parçası. Çünkü yeni izleme ve öğrenme yollarımızın en başında bu geliyor. Biz de bundan sonra zaman zaman size böyle başka kanallar tavsiye edebiliriz.

İyi izlemeler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab