Google : Asla bir SEO bağlantınız olmamalı, Kimse Google'da birinci sıra garantisi veremez...


Evet bunları yazan Google'ın kendisi.   Bkz: http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=tr&answer=35291 

Önce bazı kısa bilgiler: SEO "Seach Engine Opimization" Türkçesi " Arama Motoru Optimizasyonu ..

Optimizasyon da "en iyileme" olarak Türkçeleşmiş bir kelime.

Ancak günümüzde bazı uyanıkların ekmek kapısı olan seoculuk kandırılan firmalara faydadan çok zarar vermekte. Google'da şikayet çokluğundan olsa gerek bunu yazıya dökmüş.

Yazıda site ayarlarının nasıl yapılacağına da yer veren Google bu tip kişi veya firmalara karşı tetikte olunması gerektiğini yazmış. Aslında Google'ın bu yazısı yeni sayılmaz. 

Çoğalan dolandırıcılık vakalarındaki artış bizi de yazmaya teşvik etti..



Son dönemlerde adwords yani Google sponsor reklamları satmak için kapı kapı dolaşan ve "Biz Google'dan Geldik" şeklinde içeri dalan kişi veya kişiler çoğaldı. Öyle ki firmanın parasını aldığı yetmiyormuş gibi zaten karışık olan kafalarını iyice bulandırıyorlar..

Son zamanlarda görüştüğümüz pek çok firma yetkilisi de bu durumu doğruluyor. Örneğin - "Dün şehir dışından ....... seo şirketi bizi aradı, bulunduğumuz şehir için bizim firmamıza özel Google çalışması yapacaklarmış. Kampanya bedeli ..... kadarmış."  

Arayanlar öyle işe kaptırmış ki muzip bir müşterimizin önerebileceği potansiyel müşteriler sorulduğunda numaramızı vermesi ile geçtiğimiz günlerde bizi de aramış oldular :)

Telefonun ucundaki kız belli ki önündeki kağıttan şunları okuyordu : "Efendim merhaba.  Biz Google'ın ortağıyız. Bulunduğunuz şehire özel 3 firma kontenjanımız bulunuyor. Şu anda 2'si gitti son kontenjan hakkımız kaldı. Sitenizi istediğiniz kelimelerde ilk sıralarda çıkartıyoruz. Bunun için toplamda .... TL "sistem ayar ücreti" alıyoruz.. 

"Sistem ayar" lafını duyunca eski uzay filmlerindeki kocaman şalterleri düğmeleri oynayıp duran parlak kıyafetli acayip karakterler geliyor insanın aklına.

Sonuna kadar sabırla dinleyip kibarca teklifleriyle ilgilenmediğimizi söyleyerek telefon görüşmemizi tamamladık. 

Denetimin olmadığı, ehliyetin sorulmadığı bu sanal ortamda "Sistem Ayarlarınızın" hep açık ve iyi olması dileklerimizle..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab