Virüslerden ücretsiz korunma yolları ve sistem hızlandırma


Aklınıza hemen anti-virüs yazılımları geliyor değil mi ? Ancak bilgisayar zararlısı yazılımların çeşitleri bildiğinizden biraz daha fazla olabilir. Aşağıdaki listeye bir göz atmanızda fayda var..


   1- Bilgisayar virüsü
   2- Bilgisayar solucanı (worm)
   3- Truva atı (bilgisayar) (Trojan horse)
   4- Arka kapı (backdoor)
   5- Mesaj sağanağı (spam) (Yığın ileti)
   6- Kök kullanıcı takımı (rootkit)
   7- Telefon çevirici (dialer)
   8- Korunmasızlık sömürücü (exploit)
   9- Klavye dinleme sistemi (keylogger)
   10- Tarayıcı ele geçirme (browser hijacking)
   11- Casus yazılım (spyware)

Liste biraz kabarık değil mi !

Bu yazılımlardan bir veya bir kaçı bilgisayarınızda bulunuyorsa kansere yakalanmışsınız demektir. Ötenazi yani format yapmadan önce bu zararlılardan kurtulabilirsiniz. Üstelik tamamen ücretsiz (freeware) ve lisans sorunu olmadan.



Yapmanız gereken http://www.download.com/ adresini ziyaret etmek. Ana sayfasında yer alan "Most Popular Downloads" bölümüne göz atacak olursanız genellikler ücretsiz faydalı yazılımların yer aldığını görürsünüz. Sitenin sağ üst alanındaki arama kutusunu veya sol bölümde yer alan işletim sistemi filtreli kategori alanını kullanabilirsiniz.  

Bizim tavsiyemiz Virüs ve yukarıdaki tüm konulardan korunmak için AVG AntiVirus Free. Daha derinlemesine sistemi şööyle bir elden geçireyim derseniz Advanced SystemCare veya Malwarebytes Anti-Malware  .

Ben sistemime güveniyorum, zaten güvenlik 10 numara bunlara ihtiyacım yok derseniz de CCleaner programını tavsiye edebiliriz. Bu program sayesinde biriken gereksiz tüm dosyalardan 2 tıklama ile kurtulabilir ve registry (kayıt defteri) hatalarını düzeltebilirsiniz. Temizlik sonrasında bilgisayarınız turbo takılmış gibi hızlanabilir bizden söylemesi..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab