Yapay Zeka İnsan'dan Daha İyi Yazılım Yaptı!

Google'ın oluşturduğu yapay zeka AutoML, insanların yaptığından daha iyi yazılım üretti.



İlk adımları bilgisayarların icadının ardından 1960'larda atılmış olan Yapay Zeka çalışmaları Elon Musk, Google ve Facebook gibi dünya teknoloji devlerinin topa girmeleri ile içinde bulunduğumuz zamanlarda iyice hızlanmış durumda.

Google, Facebook'un ve daha bir çok başka firmanın çalışmaları; Elon Musk gibi bir vizyonerin "Yapay zeka konusunda dikkatli olmalıyız" tarzında açıklamaları ise işin merak unsurunu iyice arttırıyor.

İşte bu seferde yapay zeka alanında önemli bir gelişme bu sefer Google kanadından geldi. ABD merkezli teknoloji devinin geçtiğimiz mayıs ayında kullanıma sunduğu yapay zeka tarihi bir başarıya imza attı! Yapılan açıklamaya göre, Google'ın yapay zeka ve makine öğrenimi programı AutoML, insandan daha başarılı yazılımlar üretebiliyor. Aynı açıklamaya göre, yapay zeka tarafından yazılan kodların insanların yazdıklarından daha başarılı olduğu bilgisinin de altı çizildi. 

Google geçtiğimiz mayıs ayında Google, yapay zeka ve makine öğrenimi programı AutoML’i dünyaya açıklamıştı.

Şu anda teknoloji dünyasını emin olduğu bir şey var: Yapay Zeka mutlaka hayatımıza girecek. Peki bu teknolojiden korkmalı mıyız?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab