Kotasız internet şanslı bir azınlık için hayata geçti!

Bizimde ofisimizde kullandığımız internet sağlayıcısı TurkNet müşterileri bahsettiğimiz şanslı azınlıkta. Çünkü TurkNet, hiçbir koşul ve şart olmaksızın tüm müşterileri için internet kotasını kaldırdı! AKN (Adil Kullanım Noktası) ya da AKK (Adil Kullanım Kotası) olarak bilinen internet kotasını TurkNet ülkedeki tüm müşterileri için kaldırdı.


Daha öncede haberini yaptığımız gibi; BTK'nın talebi ile 2019 yılının başında zaten tüm internet sağlayıcılarının kotaları kaldırmaları ve gerçekten sınırsız internet kullanımına geçmemiz gerekiyor. İşte bu amaçla TurkNet öncelikle kendisinin altyapısını kurduğu bazı bölgelerde hizmet alan müşteriler için zaten kotayı kaldırmıştı ama altyapının uygun olmadığı yerlerde; internet hizmetini Türk Telekom'un ADSL hizmeti üzerinden sattığı bölgelerde -yine de diğer servis sağlayıcılara oranla yüksek bir akk sınırı ile - kotalı şekilde devam ediyordu. İşte TurkNet geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile artık tüm müşterileri için kotayı kaldırdığını açıkladı.

Kağıt üzerinde müşteri rakamlarına bakıldığında Türkiye'de hizmet veren internet servis sağlayıcıları arasında en iyi ihtimalle 4. ya da 5. olabilecek bir firma aslında TurkNet. Yani sektörün abisi, karar vericisi değil ama bu aldıkları karar ile sektörün büyüklerine çok net bir tehdit olacakları açık. Özellikle de sözleşmesi / taahhüdü biten bir internet kullanıcısı, bu özgür ve gerçekten sınırsız internetten haberdar olursa diğer seçenekler ne kadar cazibesini koruyabilir bir düşünmek gerekir.

Burada şunu da belirtmek gerekir TurkNet belki de sektöründe müşteriden yana olan yegane firma. Neden mi? Çünkü tüm bu yüksek hızlı ve sınırsız internete kesinlike taahhütsüz sahip olabiliyorsunuz. Diyelim bir problem yaşadınız ya da taşınıyorsunuz, hiç bir şekilde ceza ödemesi, kesinti olmuyor. Bu da sistemin büyük artılarından.

Bu bir reklam yazısı gibi oldu farkındayız. Ama inanın sadece haberiniz olsun istiyoruz :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab