Appel Köyüne Bedava Samsung'lar



Reklam ve Pazarlama dünyası her geçen an çılgınlığı ve hacmi artan bir dünya. Markalar satışlarını arttırmak için öylesine bir yarış öylesine bir savaş içerisindeler ki bu savaşta her yol mübah.

Ülkemizde özellikle sektörel düzenlemelerden dolayı görmeye çok alışık olmadığımız "direk rakibin ismini/markasını göstererek" hazırlanan reklamlarda yurt dışında bazı ülkelerde bu savaşın silahlarından sadece birisi.



Akıllı telefon pazarında Apple'ın en büyük rakiplerinden olan Güney Kore'li Samsung'un Hollanda ekibi de bu silahı kullanmış ve ülkede bulunan "APPEL" isimli köyde tam 50 adet bedava Samsung Galaxy S9 dağıtmış. Bu hediyeleri alan, köyde yaşayan insanların verdikleri tepkileri de reklamlaştırarak kendi YouTube kanallarında yayınlamışlar.

Geçtiğimiz haftalarda yeni modellerini tanıtan ve Amerika'da satışına başlayan Apple'ın başına gelen ilk ti'ye alınma değil. Daha öncede bunun gibi bir çok reklamda hedef gösterilen firma yeni modelleri iPhone Xs ve iPhone Xs Max'i almak için sırada bekleyen müşterileri kullanılarak bir reklam yapıldı: Singapur'da yeni modelleri almak için bekleyen müşterilere Huawei tarafından “Bu powebank’e ihtiyacınız olacak!” mesajı yazılı olan powerbankler hediye etti.



Dünyanın en değerli firması olunca milyarlarca övgünün ve sevenlerin yanında bazı rakiplerinin de olması ve sizinle uğraşması normal olsa gerek. Sonuçta henüz yeni modeller çıkarmış olan firma bu iki şakacı reklama da henüz bir yanıt vermedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab