Efsane Geri Döndü! Tamam. Peki Dönmeli miydi?

WINAMP!



Evet. Başlıkta bahsi geçen efsane, müzik oynatıcısı Winamp. 2014 yılında güncelleme desteği tamamen kesilen ve programlama dünyasının arka odasına atılıp unutulan müzik dinletme yazılımı, "aa bundan Spotify olur mu acaba?" diye düşünen birileri tarafından tekrar gün yüzüne çıkarıldı. 5.8 sürümü ile -en azından şu anda bizim gördüğümüz- hiçbir görsel düzenleme olmaksızın 2014 yılında kaldığı yerden devam ediyor gibi gözüken uygulama sitesinden indirilebilir durumda. Yapılan güncellemeler belli ki arka planda çalışan bir takım şeyler ama  4 yılın ardından tekrar piyasaya çıkarken biraz görsel yenilik de iyi olabilirdi.

İşin doğrusu Radionomy firması, yazılımı tekrar mobil ve masaüstü için çıkaracağını bir kaç hafta önce duyurmuş ve bu duyurunun ardından internette bir bir sahte uygulamalar türemeye başlamış. Firma da kullanıcısını korumak için çıkış tarihini öne çekerek programı 5.8 versiyonu ile yayınlamışlar. Eğer bilgisayarınızda hala Mp3'leriniz varsa denemek isteyebilirsiniz.

2014 yılında fişi çekilen eski efsanenin ortada olmadığı yıllarda Spotify sanal müzik dünyasını MP3'leri bile neredeyse gömerek ele geçirdi. Apple Music geldi, Deezer var, YouTube'dan klipleri açarak müzik dinleyenlerin verdiği cesaretle Google önce YouTube Red adıyla sonrada YouTube Premium olarak topa girdi. Şimdi bu kadar çeşitli stream seçeneklerinin ve bilgisayarlarımıza kayıt edemeyeceğimiz kadar çok içeriğin elimizin altında olduğu bu zamanda Winamp neden geri dönmeye çalışıyor? Sitesindeki "cast. play. sell." sloganına bakılırsa winamp'ın haklarına sahip olan firma Radionomy gözünü stream müzik pastasından bir lokma almaya dikmiş gibi görünüyor. 

Önümüzdeki dönemde gelişmeler karşımıza çıktıkça mutlaka hedefleri netleşecektir ama en azından 5.8 versiyonu ile dönen uygulama stream müzik dinleyen kullanıcıyı kendisine geri döndürecek hiçbir şey vaad etmiyor, nostaljiden başka.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab