Twitter'dan Düzenleme Düzenlemesi!

Yayına açıldığı 2006 yılından beri "atılan tweeti düzenleme" özelliği olmayan Twitter, 2019 yılında -nihayet- bu özelliği devreye alacak gibi görünüyor; Twitter'ın kurucusu olan Jack Dorsey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada atılan tweet'lerin sonradan düzenlenebilmesini sağlayan özelliğin kullanıcılara sunulacağı müjdesini verdi.


Twitter'ın kuruluşundan beri bu özellik yapılamadığı için değil, ağın ruhuna uygun olarak yazılanların "anlık" olarak kalabilmesi için bilinçli bir şekilde sisteme eklenmiyordu. Yani en başından bu sebepten bu özellik eklememişti. Kaldı ki böylesine bir sistemin arkasındaki ekip için bu temel programlama hamlesinin "yapılmaz ya da zor olacağını" düşünmek zaten saflık olur.

Düzenleme düğmesi kalıcı olarak gelmeyecek, en fazla 30 saniye!

Sosyal ağın kullanıcılarının işine fazlasıyla yaracak "tweet düzenleme" özelliği çok yakında devreye alınacak. Şirketin CEO'su Dorsey, bu yeni özellikle ilgili olarak "atılan tweet'lerin düzenlenebilmesi için kullanıcılara bir süre verilecek. Yani atılan bir tweeti günler sonra kullanıcı değiştiremeyecek; aksine bu süre 5 ila 30 saniye gibi bir zaman aralığını kapsayacak." şeklinde bir açıklama yaparak butonun tam olarak nasıl çalışacağını da anlatmış oldu. Yani düzenleme düğmesi yazdığınız tweet'deki yazım hatalarınızı kontrol edip düzenleyebilecek kadar zaman aralığında var olacak. Sonrasında tweet yine sabitlenecek ve değiştirilemeyecek (silme düğmesi yaşamaya devam ediyor tabi).

Bu tweet'lerin sonradan düzenlenebilme özelliğinin maksimum 30 saniye olması gerektiği, aksi durumda bunun Twitter'ın gerçek zamanlı doğasına aykırı olduğunu ve bizce kulağa böylesine basit gelen bir konuyu uzun süredir tartıştıklarını belirtiyor Jack Dorsey.

Siz ne dersiniz? "Twitter'ın gerçek doğası" düzenlemeyi hak ediyor mu?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab