YouTube'da 'Beğenmedim' Butonu Yok Olabilir

İnternet kullanıp bugün YouTube'dan haberdar olmayan yoktur sanıyoruz. Peki YouTube'da bir video yüklenir yüklenmez, videoyu izlemeden "Beğenmedim" butonuna basanlardan haberiniz var mı?


Yok mu? Şöyle anlatalım; kimisi "internet trollüğünden" kimisi de yüklenen videonun sahibi kişi ya da kuruma karşı beslenen öfkeden dolayı bazı kullanıcılar videolar yüklenir yüklenmez 5-10 saniye bile izlemeden beğenmedim butonuna basıyorlar ve bu beğenmeme durumu sistemin algoritması açısından tabi ki video için iyi değil. İşte bu kullanıcılar beğenmedim butonun yok olmasına sebep olacaklar gibi duruyor.

YouTube'un açılışından bu zamana her videonun altında yer alan 'beğendim' ve 'beğenmedim' düğmelerinden, şirket, 'beğenmedim' düğmesini kaldırmayı planlıyor. Böylesi bir sistem için oldukça sıradışı bir kararla birlikte atılacak böylesi bir adımın sebebi ise yukarıda da açıkladığımız gibi kasıtlı olarak 'beğenmedim' butonuna basıp yayıncıları geri plana düşürmek isteyen kullanıcı grupları...

YouTube'a bu konuda uzun süredir yayıncı ve kanallardan şikayet gelirken, konuyla ilgili konuşan Tom Leung, 'beğenmedim çetesi'ndan bahsetti ve gün geçtikçe bu sorunun büyüdüğüne dikkat çekti. Kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmının videoyu dahi izlemeden 'beğenmedim' butonuna dokunduğuna işaret eden Leung, bu sorunun söz konusu tuşu doğrudan kaldırmakla çözüleceğine inanıyor.

Ancak buna rağmen düğme tamamen iptal edilmek zorunda da değil; bunun yerine 'beğenmedim' butonuna basanlara ayrıca yorum yapma zorunluluğu getirilerek, neden videonun beğenilmediği hakkında yorum yazmaları istenebilir. Böylece mevcut beğenmedim çetesinin kullanıcılarında da ciddi bir kısmını bu işlemi yapmaktan vazgeçirebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce buton iptal edilmeli mi? Siz izlediğiniz videolarda bu düğmeleri ne kadar kullanıyorsunuz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab