Windows 11 Geliyor! Ama Birçok Bilgisayar Yükleyemeyecek

Windows'un en yeni versiyonu Windows 11, 5 Ekim tarihinde resmi olarak piyasaya sürülecek. Yani bir başka deyişle Windows 11'in yayınlanmasına saatler kaldı. 


Fakat duyurulduğu ilk günden bugüne Microsoft'un yaptığı çeşitli açıklamalarla daha fazla merak ve isyana sebep olan Windows 11'in güncel olarak kullandığımız bir çok bilgisayara yüklenemeyeceği tahmin ediliyor.

Firmanın yeni sürüm işletim sistemi için oldukça yüksek donanım standardı şartları talep etmesinden dolayı birçok bilgisayar bu güncellemeyi alamayacak ya da satın alsalar bile sistemlerine yükleyemeyecekler. Hatta yapılan bir çalışmaya göre 30 milyondan fazla iş bilgisayarı bu güncellemeyi alamayacak.

Teknoloji haber sitesi NeoWin'in haberine göre dünya genelinde yaklaşık 30 milyon profesyonel bilgisayar Windows 11'e hazır değil. Özellikle çağın gittikçe artan siber güvenlik ihtiyacına yönelik donanımsal kısıtlamalardan dolayı Microsoft yeni Windows'ta sıkı sistem gereksinimleri tercih etti. CPU, TPM 2.0 ve Secure Boot bu gereklilikler arasında yer alıyor. 

Dünyada toplam 60bin üzerinde işletmeyi, donanımsal olarak etkileyecek bu durum, hemen yarın olmasa da yakın bir gelecekte bir çok bilgisayarı ıskartaya çıkaracak bir durum.

Yapılan araştırmaya göre mevcut kullanılan sistemlerin %55'inin işlemcisi yeni işletim sistemi için yetersizken, kullanılan her 5 bilgisayardan birinde TPM 2.0 adı verilen destek bulunmuyor.

Bilgisayarınızın Windows 11'e hazır olup olmadığı konusunda bir tarama yaparak rapor sunan PC Health Check uygulaması, halihazırda birçok bilgisayarı reddederek tartışmaların fitilini yakmıştı zaten.

Evet yarın yeni Windows resmi hayatına başlayacak ama bu verilere bakılırsa kendisi ile tanışmamız için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab