Bir Devir Kapanıyor; Apple iPod Üretimine Sona Verdi

Başlığı okuyunca, siz de bizim gibi "o devir kapanmamış mıydı ya?" diye sormuş olabilirsiniz. Ama evet kapanmamış ve dünya teknoloji devi Apple hala iPod üretmeye devam ediyormuş. En azından bu zamana kadar.

Apple kendi blogundan yaptığı duyuruda, hem dünyanın en meşhur müzik oynatıcılarından biri hem de iPhone'un öncülü olan iPod için, piyasaya sürülüşünden 20 yıl sonra üretimini durdurma kararı aldı. 



Firma açıklamasında, elinde kalan sınırlı sayıdaki iPod Touch'lar bitene kadar kadar satışın devam edeceğini fakat stoklar tükendiğinde artık yeni iPod yapılmayacağını belirtti.

Sony'nin efsane markası Walkman taşınabilir müzik adına dünya çapında çığır açmış, içine kaset takılıp mobil olarak müzik dinleyebildiğimiz her cihaza Walkman der olmuştuk. Bu teknolojiye ulaşma fırsatı bulan dünya çapındaki her müzik sever için aynıydı. İşte tıpkı Walkman gibi iPod'da müziğin data hali (mp3 ve diğer ses formatları) için çığır açan bir yenilik, taşınabilir mp3 cihazları için ortak isim/tabir haline gelmişti. iPhone için oluşturduğu zemin ve teknoloji öncüllüğü ise iPod'u teknoloji tarihi için gerçekten önemli bir noktaya koyuyor.

Sizin bir iPod cihazınız var mıydı ya da hala çalışan bir tane var mı?


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab