Google'ın Mobil Dostu Algoritması Yayında

Geçtiğimiz şubat ayında yayınladığı duyuru ile google mobil arama sonuçlarına ilişkin algoritmasını değiştireceğini bildirmişti. Peki bu algoritma değişikliği neleri getirecek?

Google 21 Nisan 2015 tarihinden itibaren Mobile Geddon kod adlı yeni mobil dostu algoritmasını başlatacak ve bu algoritma sayesinde artık mobil arama sonuçlarında mobil uyumlu web siteleri öncelikli olacak.



"When it comes to search on mobile devices, users should get the most relevant and timely results, no matter if the information lives on mobile-friendly web pages or apps. As more people use mobile devices to access the internet, our algorithms have to adapt to these usage patterns. In the past, we’ve made updates to ensure a site is configured properly and viewable on modern devices. We’ve made it easier for users to find mobile-friendly web pages and we’ve introduced App Indexing to surface useful content from apps. Today, we’re announcing two important changes to help users discover more mobile-friendly content:
1. More mobile-friendly websites in search results
2. More relevant app content in search results"

"Mobil cihazlardan arama yapıldığı zaman, kullanıcılar mobil uyumlu websitelerindeki ya da mobil uygulamalardaki ilgili sonuçlara hızlı ulaşabilmeliler. Günden güne daha fazla insan, internete mobil cihazlardan erişmeye başlıyor, bu durumda algoritmalarımız bu değişikliğe ayak uydurmak zorundaydı. Geçmişte modern cihazlarda düzgün görüntülenebilen siteler ile ilgili bazı güncellemeler yapmıştık. Kullanıcıların mobil uyumlu siteleri ve arama sonucu ile alakalı mobil uygulamaları bulmalarını kolaylaştırmıştık. Bugün, kullanıcılarımızın daha fazla mobil uyumlu içeriği keşfedebilmeleri için iki önemli değişikliği duyuruyoruz;

1. Arama sonuçlarında daha fazla mobil uyumlu websitesi
2. Arama sonuçlarında daha fazla ilgili mobil uygulama"


Google'ın berlittiği gibi günden güne artan mobil internet kullanımı ile mobil uyumlu web siteleri her geçen gün daha da önemli hale geliyor. İşte bu noktada google kullanıcıların yararına olacak şekilde, bundan böyle mobillerden yapılacak aramalarda, önceliği web sitesi mobil uyumlu olanlara ve/veya mobil uygulaması bulunan ilgili sonuçlara verecek. Gittikçe artan mobil kullanımından dolayı da "mobil aramalardaki öncelik = aramalarda öncelik" dersek çok da yanlış bir şey söylemiş olmayız.

Eğer arama sonuçlarında başarılı olmak istiyorsanız, bundan sonra mevcut ya da yaptıracağınız web sitesi mobil uyumlu olmak zorunda.

Bu proje bir süredir biliniyordu ve söz konusu değişiklik planını geçtiğimiz zamanlarda duyuran Google, sitelere gerekli değişiklikleri yapabilmeleri için süre tanımıştı. Bu değişimin ardından mobil arama sonuçlarında köklü bir değişim yaşanmasını herkes gibi bizde bekliyoruz.

Peki web siteniz Mobil Uyumlu mu?

Peki sizin web siteniz bu mobil uyumluluk konusunda nerede? Bunun cevabı için de google bir test aracı yapmış;

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Yukarıdaki adrese girerek, mobil uyumluluğunu test etmek istediğiniz adresi yazarak ANALİZ ET butonuna tıklıyorsunuz ve kısa bir işlemin ardından web sitenizin uyumluluk sonucunu ekranda görebiliyorsunuz.




İlgili yazımız; Responsive Websitesi Tasarımı Nedir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab