Trello: İş Takibinizi Online Yapın

Çalıştığınız ofiste, yapılan işin/işlerin 2'den fazla kişinin takibinde olması gerektiği durumlarda iş konusunda iletişimde olmak çok önemli.

Bu iş iletişimi ile ilgili çeşitli masaüstü programların, yerel ağ özellikleri olduğu gibi (Microsoft Office serisindeki gibi) ofisin en merkezi yerine konan beyaz tahtalarla da bu iş takipleri hala gerçekleştirilmekte.

3 yıldır kullandığımız bir web sitesini size tanıtmak istiyoruz;
https://trello.com/



Online İş Takibi ve haberleşmesi konusunda yola çıktığı günden beri hep üzerine koyarak ilerleyen ve her geçen gün üye sayısını arttıran bir hizmet Trello.

Kullanımı çok basit. 

Trello'nun sitesine girip, herhangi bir sosyal ağa kayıt olur gibi kayıt oluyorsunuz. Ardından BOARD'larınızı ya da ORGANIZATION BOARD'larınızı oluşturmaya başlıyorsunuz. Tabi ki sistemi kullanacak olan her kişinin ayrı bir trello hesabı açması gerekiyor.

Ardından oluşturduğunuz BOARD'lara ortak kullanacağınız üyeleri davet etmeniz gerekiyor. Eklemek istediğiniz kullanıcıların Trelloya kayıt olurken kullandıkları e-posta adresleri ile davet ediyorsunuz ve online iş takibi sistemini kullanmaya başlıyorsunuz.


BOARD'larınızın içine girdiğinizde İŞ LİSTELERİ oluşturup, bunlarında altlarına İŞ KARTLARI ekleyebiliyorsunuz. Örnekle; her bir PROJE sizin için İŞ LİSTESİ, projeler için yapılacak işlerde İŞ KARTLARI oluyor.

Bu iş kartlarına;
- İlgili personeli "üyeler" kısmından atayabiliyor,
- İşle ilgili notları kartın içine ekleyebilyor,
- Açıklama ekleyebiliyor,
- Yapılacaklar Listesi şeklinde checklistler ekleyebilir,
- Kendi vereceğiniz isimler ile renk kodları atayabiliyor,
- İşle ilgili indirilebilecek dosyaları bu karta isterseniz bulut yedekle sistemleri ile isterseniz direk trello üzerine ekleyebiliyor,
- İşle ilgili başlangıç bitiş tarihlerini belirleyebiliyorsunuz.

Bunlar temel ve en can alıcı özellikleri. Bunların yanında sistem sürekli yenilikler sunmaya devam ediyor.

Sisteme kayıt olduğunuzda, kullanıma rahat başlayabilmek ve sistemi kavramak için zaten Trello yukarda belirttiğim öğelerin hazır olduğu bir üyelik açıyor size. Ve ilk kullanımda sizi yönlendiriyor.

Bu sistem sayesinde başka bir şehirde yaşayan bir kişi ile sanki aynı ofisteymiş gibi hızlı haberleşerek çalışabiliyorsunuz.

Aynı zamanda tabiki tüm mobil işletim sistemleri için uygulaması var Trello'nun. Bu sayede üyesi olduğunu Board'larda yapılan düzenleme veya eklemeler anında akıllı telefonunuzda ekranınıza düşüyor.

Sistem tamamen ücretsiz olduğu gibi paralı GOLD hesap seçeneği de bulunuyor. GOLD hesapta daha çok kişiselleştirme seçeneği ve özellikle ek dosyalar için daha fazla kapasite bulunuyor. Buna ne kadar ihtiyacınız olduğunua göre karar sizin.

İşinizi takip etmek için bizce en iyisi kesinlikle Trello, tavsiye ediyoruz.

Not: Bu konuda hizmet veren başka web siteleri var mı bilmiyoruz, çünkü Trello sayesinde hiç başka bir seçeneğe gerek duymadık.

Not 2: Hayır bu yazı için reklam parası falan almadık, gerçekten iyi hizmetleri kullandığımız zaman hakkını vermemiz gerektiğini düşünüyoruz sadece :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab