Büyük boyutlu dosya göndermenin ücretsiz ve güvenli yolu - 2

Daha önce sizlerle paylaştığımız "Büyük boyutlu dosya göndermenin ücretsiz ve güvenli yolu" yazısında 2 GB'a kadar olan dosyalarınızı internetten wetransfer aracılığı ile nasıl gönderebileceğinizi anlatmıştık.

Ziyaretçilerimiz tarafından oldukça sık okunan yazımızdan yola çıkarak aynı konuda bir başka alternatifi sizlere tanıtmak istedik; send.firefox.com


Açıklamaya girmeden önce hemen belirtelim bu hizmeti kullanmanız için Firefox'un internet tarayıcısını kullanmanız şart değil. İlgili adrese kullandığınız herhangi bir tarayıcı ile girip hizmeti kullanabilirsiniz.

E-posta yoluyla gönderilemeyecek kadar büyük olan -ortalama 20 MB ve üstü- dosyalarınızı tıpkı wetransferle olduğu gibi Firefox'un Send servisi ile ücretsiz ve güvenli olarak gönderebilirsiniz.

Nasıl mı? Sırasıyla;

» https://send.firefox.com adresini açın.

» Açılan sayfada büyük "+" ikonuna, ya da altında bulunan mavi düğmeye tıklayarak 1 GB'a kadar göndermek istediğiniz dosyanızı seçin. Dilerseniz dosyayı sürükle bırak şeklinde de ekleyebilirsiniz.

» Gönderdiğiniz dosyanın ne zaman ve kaç kere indirileceğine göre seçiminiz yapın: 1 indirme, 1 gün seçimi, gönderdiğiniz dosyayı karşı tarafın sadece bir kere indirebileceği ve indirilmediği takdirde 1 gün içinde silineceği anlamına geliyor. Bu indirme sayısı ve süresini ise ücretsiz olarak bir firefox hesabı açarak uzatabilir hatta göndereceğiniz dosya boyutu limitini bu sayede 2.5 GB'a kadar çıkarabilirsiniz. 

» Dilerseniz gönderdiğiniz dosyaya indirme için parola koruması ekleyebilirsiniz. Bu seçenek wetransfer'e kıyasla ekstra bir güvenlik katmanı ekler. Karşı taraf sizden parola bilgisini almadan dosyayı indiremez.

» Ardından mavi Yükle butonu ile dosyanızın yüklenmesini başlatın.

» Yükleme işleminin tamamlanmasının ardından site karşınıza dosyanın indirilebileceği bir link çıkaracak, bu linki kopyalayarak dilediğiniz kişiye isterseniz whatsapp isteseniz e-posta yolu ile gönderebilirsiniz.

Yukarıdaki adımlardan sonra linki gönderdiğiniz kişi linke tıklayarak eğer eklediyseniz parolasını da girerek dosyayı güvenli şekilde indirecektir.

Eğer ücretsiz olarak firefox hesabı açıp dosyanızı bu hesaba bağlayarak gönderirseniz dosyanın indirildiğine dair bilgilendirme e-postası da size ulaşacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab