Instagram Beğeni Sayısı Gizleniyor

Instagram; popülerliği her geçen gün gittikçe artan sosyal ağ uygulaması. Günlük kullanım alışkanlıklarında payı çok çok fazla. Paylaştığımız fotoğraflara ve hikayelere gelen beğenilerin ise artık hayatımızın çok önemli bir yerinde olduğu yapılan sosyolojik - psikolojik araştırmalar ile kanıtlandığı zamanlardayız.



Durum bu olunca uygulamanın sahibi olan Facebook uzun süredir bu durumun önüne geçip tekrar programın kendisinin ve paylaşılan görsellerin ön plana geçmesini istiyor, bu bağlamda güncellemeler için çalışıyor. Programa yeni özellikler ve yeteneklerin eklenmesinin yanında var olanlardan vazgeçmek ya da kısmak da bunun yollarından birisi.

Instagram test aşamasındaki son özelliği ise böyle bir kısma/azaltma; fotoğrafa gelen beğenileri sadece gönderi sahibine göstermek.

Uygulamanın mevcut halinde instagram hikaye paylaşımlarını kimlerin gördüğü ve hikayelere verdikleri tepkileri sadece hikaye sahibi görebiliyor. Bu özelliğin problemsiz devam etmesi ve kullanıcıdan negatif yorum almamasından hareketle geliştiriciler normal akıştaki beğeniler için buna benzer bir düzenlemeyi test ediyorlar. Test aşaması bitip uygulama tüm kullanıcılar için güncellendiğinde artık normal akıştaki paylaştığınız görsellerde de beğeni sayısı takipçilerinize görünmeyecek, sadece gönderi sahibi hesap görebilecek.

Yapılan bu güncelleme sayesinde firma paylaşımların kalitesinin yükselmesini hedefliyor. Ve tabi bu güncelleme ile sosyal medya platformunda "like" alma kaygısıyla yapılan paylaşımları azaltmak öncelikli hedefler arasında bulunuyor.

Siz ne dersiniz? Sizce bu düzenleme gerçekten instagram kullanıcıları arasında beğeni alma kaygısını azaltıp, platformda kaliteyi arttırabilir mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab