Bezos'dan Uzun Yaşam Yatırımı

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon'un kurucusu ve uzun süre CEO'su olan Jeff Bezos, 201 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanlarının başında geliyor.


201 milyar dolar, her gün milyonlarca dolar harcansa bir ömürde bitirilemeyecek kadar çok servet demek. İşte bu serveti daha uzun süre harcamak (ya da daha da arttırmak) için Bezos parasının kendisi için küçük insanlık için büyük bir kısmını insanın yaşamını uzatmaya yönelik çalışmalar yapan bir şirkete yatırmış.

Bezos Rus girişimci Yuri Milner ile birlikte, ABD Ulusal Kanser Enstitüsü eski direktörü Richard Klausner başkanlığında"İnsanların sonsuza kadar yaşaması üzerine biyolojik yeniden programlama"yı amaçlayan, insan biyolojik saatini ters çevirmek için çalışmalar yapan ve şu ana kadar 270 milyon dolar yatırım toplamış olan bir biyoteknoloji şirketine yatırım yaptı.

Kozmetik sektörünün kullanmayı en çok sevdiği tamlamalardan olan "yaşlanma karşıtı"nı gerçek anlamında hayata geçirmek için çok ciddi çalışmalar gerçekleştiren şirkette, hücrenin önceki bir döneme dönebileceğini ispatlayarak Nobel ödülü kazanan Dr. Shinya Yamanaka olmak üzere birçok önemli bilim insanı bulunuyor.

2021’in başında ABD ve İngiltere'de kurulan Altos Labs, öncelikle hayvanlarda olmak üzere insanlarda da vücut biyolojik saatini geri çevirmek için hücrenin yeniden programlanma teknolojisini araştırmak üzere kuruldu.

Biyoteknoloji şirketinin ekibinde yer alan ve 2012 yılında Nobel Ödülü'nü kazanan Dr. Shinya Yamanaka, hücrelere sadece dört protein ekleyerek, hayvan yaşamının yapı taşlarını oluşturan embriyonik kök hücrelerin özellikleriyle daha önceki bir döneme dönmeleri talimatının verilebileceğini keşfetmişti.

Ekipteki bir diğer bilim insanı da İspanyol biyolog Dr. Juan Carlos Izpisua Belmonte. 2016'da Yamanaka'nın embriyonik kök hücre tekniğini yaşlanma belirtileri gösteren farelere uygulayıp, gençleşme belirtilerini ortaya koymuş, bunu da 'yaşam iksiri' olarak adlandırmış olan bir bilim insanı.

Ayrıca bu Bezos'un 'uzun yaşamın sırrı' için yaptığı ilk yatırım değil; daha önce yaşlanma karşıtı Unity Biotechnology'ye yatırım yapmış. Şimdiki yatırımda birlikte hareket ettiği Rus Milner ise yine daha önce ‘Milky Way Foundation’ (Samanyolu Vakfı) adı altında uzun ömür üzerine yapılan çalışmalara yatırım yapmış.

Elon Musk gibi gözünü uzaya ve diğer gezegenlere dikenler olduğu gibi (Bezos'da uzay işlerine bulaşıyor biliyorsunuz) Bezos ve Milner gibi yaşam pınarından içmek isteyen zenginlerde olacak elbette. Sonuçta bu insanların çok parası ve ne isterlerse en azından bunun için harcama lüksleri var.

Ne dersiniz, Musk'ın uzay vizyonunda kat ettiği yol gibi Bezos'da uzun yaşam için yaptığı girişimlerde olumlu sonuçlar alabilir mi?


Kaynak »

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab