Bu Ne Kadar Güzel Promosyon: Bir Amerikan Gazetesi, Tüm Abonelerine iPad Verecek

30-35 yaş üzeri olanlarınız gazetelerin kupon biriktirerek ya da gazeteyi alır almaz promosyon şeklinde verdikleri hediyeleri hatırlayacaklardır. Bir dönem gazeteler arasında bu durum bir yarışa dönmüş ve promosyonlarda oldukça çeşitliydi. Tabak-çanak'tan müzik setine, ansiklopedi setlerinden küçük ev aletlerine, ev-araba için kupon toplatandan sadece cips verenine kadar çeşitli bir yelpazede gazeteler uzun bir süre buna devam ettiler. Bu tabi ki tüm dünya basınında uygulanan bir pazarlama yöntemiydi.

Amerika'da bulunan bir yerel gazetede bu pazarlama yöntemine geri dönmüş. Hem de ne geri dönüş; gazete her bir abonesine iPad hediye edecek!


Tennessee eyaletinde yayımlanan Chattanooga Times Free Press adındaki gazete kağıt kullanımını azaltmak ve okuyucularının çoğunluğunu dijital forma yönlendirmek için bu hafta başından itibaren 2022 yazına kadar devam edecek şekilde tüm abonelerine iPad dağıtacağını açıklamış. Gazetenin aboneleri yeni sayıları tabletlerinden dijital olarak okumaya devam edecek.

Gazetenin yaptığı açıklamada verdiği rakamlara göre; tabletler, 34 dolarlık abonelik seçeneğini kullanan abonelere verilecek. iPad’ler gazetenin şirketine 4,4 milyon dolara mal olacak. Bunun yanında dijital versiyona geçiş için yapılacak eğitim-pazarlama sürecine ise 1,7 milyon dolar harcanacak.

Gazetenin sahibi olan şirket tablet kullanma alışkanlğı olmayan aboneleri için, konferans salonlarında ve evlerde tablet üzerinden gazete okumayı öğretecek.

Basılan gazete için kağıt kullanımını devasa oranda azaltacak böylesi bir promosyon ile şirketin diğer bir çok Amerikan gazetesi gibi iPad dağıtımının ardından tamamen dijitale geçme ihtimali de çok yüksek.


Kaynak »

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab