Winamp -yine- Geri Dönüyor

Bundan tam 3 yıl önce, bizim gibi çok uzun zamandır bilgisayar kullanan insanlar için gerçek bir efsane olan MP3 oynatıcı Winamp hakkında şöyle bir yazı paylaşmışız.

O zamandan bu zamana kadar, yazdığımız içeriğin tam tersine programdan da artık bir efsane haline gelmiş Winamp isminden de yeni haberler gelmemişti. Fakat geçtiğimiz hafta içinde zamanın müzik dinleme alışkanlığına uygun bazı yeniliklerin ilk görüntüleri, markanın web sitesinde ortaya çıktı.



Yenilenen logosu ve yeni web sitesindeki mesajlar ile yeni Winamp'ın artık sadece bilgisayarımızdaki küçük bir araç değil, müzik sektöründeki diğer büyük oyuncular (Spotify, Apple Musiz, Deezer, YouTube Music vs.) gibi bir müzik stream servisine doğru evrildiği işaret ediliyor.

Yenilenen sitedeki "müzik, podcast, radyo istasyonu, sesli kitap ve diğer içerik yaratıcılarını ve tüketicilerini bir araya getiren ses meraklıları için tek durak olacağı" ve "Yeni nesil için Winamp'ı inşa ediyoruz. Winamp sadece güncellenmekle kalmadı, tamamen yeniden düzenlendi" ifadeleri markanın girdiği yola dair çok net açıklamalar gibi görünüyor. 

Tabi bunu spotify ve diğer platformlar gibi hem sitesi hem uygulamaları üzerinden geniş bir platform hizmeti olarak mı verecek yoksa eski mp3 player yazılımını yine sadece bilgisayar için yenileyip mi deneyecek göreceğiz. Bu mobil çağda sanıyoruz ki böylesi eski bir kararı hiç bir teknoloji firması almaz.

1997'den 2010'lara kadar bilgisayar hayatımızın göbeğinde bulunan programlardan birisi olan yazılım 2014 yılında durdurulmuş olmasına rağmen Winamp'ın eski sürümleri hala sitesinden indirilip kullanılabiliyor.

Siz ne dersiniz? Winamp, yapılan tahminlere göre girdiği müzik stream piyasasında pastadan pay kapabilir mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab