Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab

Bugün sosyal ağlar denince akla gelen uygulamaların en başında hala Instagram geliyor. Çok büyük aktif kullanıcı sayısı ile sosyal ağlar arasında sarsılmaz bir zeminde duran uygulama durmaksızın değişim/gelişim için çalışıyor. Yakın zamanda firma cephesinden özellikle influencerları ve influencer olmak isteyenleri ilgilendiren 2 duyuru geldi.

Canlı yayınlarda moderatör desteği 

Zaman zaman başka uygulamalarda karşımıza çıkan özellikleri bünyesine katarak da ilerleme sağlayan Instagram (Snapchat'te kaybolan görsellerin Story olarak yansıması gibi), kimi zamanda internet ortamının gerektirdiği mecburi ekleme ve düzenlemeleri uygulamaya özellik olarak ekleyebiliyor. Binlerce insanın aynı anda izleyici olarak canlı yayında olduğu ve bu katılımcıların kontrolsüz şekilde yazma izninin olduğu her ortamda gereken bir güncelleme uygulamaya eklendi; moderasyon. 

Şunu önden belirtelim, henüz internet bir bebek gibi emeklerken bile forumlarda moderasyon özellikleri vardı. Bugünde Instagram harici bir çok uygulamada moderasyon özellikleri mevcut (Twitch, Discord, YouTube canlı yayınları gibi). Bu yeni bir özellik değil ama Instagram için artık var olması gereken bir özellik olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sonuçta günümüzde yüzbinlerce takipçisi olan hesaplar canlı yayınlar açıyorlar ve bu yayınlarda takipçileri yorum bölümünde gönülleri nasıl isterse o şekilde yazabiliyorlar.

Uygulama üzerinden canlı yayın yapan hesaplar, canlı yayına gelen istenmeyen mesaj ve spamları engellemek adına istedikleri bir kişiyi “moderatör” olarak atayabilecek ve bu atanan kişi kötü yorumları Instagram’a bildirecek, istenmeyen paylaşımlarda bulunan kişileri canlı yayından atabilecek ya da belirli kişilerin yayın sırasında yorum yapmasını tamamen kapatabilecek.

Kaynak »


Influencer Olmak İsteyenler Buraya; Instagram Creator Lab

Instagram'da influencer olmak artık bir çok kullanıcı için bir kariyer planı / hayaline dönmüş durumda. Geçimini bu şekilde sağlama isteğinin yanında çağımızın ünlülerinin sosyal ağlardan da çıktığını düşünürsek bu kariyer hedefi bir çok kullanıcı için oldukça çekici hale geliyor.

Fakat bu ilk anda düşünüldüğü kadar kolay ulaşılabilir bir hedef değil. Bugün aktif olarak neredeyse milyarlarca insanın aynı anda var olduğu bir sanal ortamda birilerinin ilgisini çekmek ve bu ilgiyi kalıcı hale getirmek gerçekten zorlu bir hedef. 

Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan "Instagram Creator Lab" de bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen, yönlendirme arayanlar için rehber niteliği taşıyor. Anlık rekabetin çok yüksek olduğu sosyal ağlarda, tabi özellikle Instagram'da öne çıkmak adına farklı ve kaliteli içerik üretebilmek yanında belirli detayları da bilmek gerekiyor.

Instagram adına açıklamada bulunan Adam Mosseri siteyi şu şekilde özetliyor; “Creator Lab, içerik oluşturucuların bilgi toplamasına ve ‘keşke kariyerimin başında bilseydim’ diyecekleri şeyleri öğrenmelerine yardımcı olacak.” 

Şu anda sadece ingilizce içeriğe sahip olan ve gerçek içerik üreticileri tarafından hazırlanan eğitimlerin bulunduğu sitenin zamanla daha da büyümesi ve farklı dillerden üreticilerin rehbere katkıda bulunması bekleniyor.

Kaynak »






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı