YouTube bundan geri kalamazdı; YouTube Podcast ile ilgili detaylar ortaya çıktı

İçerik, içerik, içerik! İnternet bugün artık neredeyse bu sözcükle eş anlamlı hala geldi desek abartmış olmayız. Podcast'ler de bu yükselen "içerik çılgınlığının" en önemli unsurlarından. Geçmişi içinde bulunduğumuz içerik çılgınlığı çağından çok daha önceye dayanan podcastleri genel olarak 'müzik içeriği harici, konuşma ses kayıtları' olarak tanımlayabiliriz. 1 ya da daha fazla kişinin monolog ya da diyaloglarından meydana gelen podcastler bugün altın günlerini yaşıyor olsa da dediğimiz gibi aslında çok uzun süredir internet üzerinden insanların üretmeye başladığı içeriklerin başında geliyor. Bugün aklınıza gelebilecek her konuda podcastlere ulaşmanız mümkün; komedi, siyaset, bilim, edebiyat, haberler, eğitim vs. vs. 


Ve bu podcastleri dinleyebileceğiniz bir çok uygulama ve websitesi mevcut ama en meşhurları tabi ki Spotfiy, Apple Podcast ve Google Podcasts programları. "Google Podcasts" adında bir programı olmasına rağmen Google'un sahip olduğu YouTube'un da yeni bir özellik ile meşhur rakiplerine kafa tutacağız bir podcast açılımı yapacağı ortaya çıktı. 

Gelen ilk detaylara göre; YouTube sahibi olduğu Premium çatısı altındaki uygulamalarına bir Podcast özel bölümü eklemeyi planlıyor. Firmadan sızan bir sunumda, YouTube Music uygulaması da bulunan firma, kuvvetle muhtemel Podcast bölümünü hem ana YouTube uygulamasına hem de müzik uygulaması arayüzüne ekleyecek ve bu bölüme özel ayrı bir arayüz hazırlayacak.

Podnews’e gönderilen sunumda, YouTube’un podcast içeriğine yönelik gelecek planları hakkında bilgiler içeriyor. Bu bilgiler arasında bahsi geçen özel podcast bölümünün nasıl görüneceğine dair detaylar da yer alıyor. 

İşin aslı podcast dinlemek için öncelikli olarak akla gelmeyen, bu konuda alışkanlığa dönüşmeyen YouTube bu açılım ile kendisini bu konuda popülerleşen rakipleri ile rekabete hazırlıyor.

Herhangi bir görselin sızmadığı sadece bazı bilgilerin açığa çıktığı bu planda, potansiyel olarak kullanıcıların mevcut akışlarını YouTube ana sayfalarına ekleyebilecekleri anlamına geliyor. Yani hem podcast üreticileri hem de dinleyicileri, bu özellik ile birlikte YouTube menüsünde sadece podcastlere özel bir sekmeye kavuşacaklar. 

Bu planların hangi tarihte hayata geçeceğine dair bir bilgi yok fakat tahminen daha da gecikmeyeceğini söyleyebiliriz. Tabi bu podcast bölümü de YouTube ve Google'ın reklamcılık modeline dahil olacaktır. Henüz kesin bir bilgi olmasa da YouTube Premium kullanıcıları Podcastleri de ücret çerçevesinde reklamsız dinleyebilecektir diye tahmin ediliyor.

Peki siz takip ettiğiniz podcastleri hangi uygulama üzerinden dinliyorsunuz ve de YouTube Podcastler hayata geçerse sizin için bir alternatif olabilir mi?


Kaynak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab