GittiGidiyor gidiyor!

Kendi işleriyle uğraşan bir firma olarak, bir başka firmanın kapanması bizi ilgilendirmeyebilir. Ama söz konusu markanın bir zamanlar ülkemiz genelinde internet kullanım alışkanlıkları açısından, özellikle de e-ticaret alışkanlığı açısından en önemli oyunculardan birisi olduğunu düşünürsek neden bu haber sadece bizim için değil, ülke genelinde bir çok kişinin ilgisini çekeceğini anlamış olursunuz.


2001 yılında iş hayatına başlayan ve sürekli yükselen satış grafiklerinin ardından ile 2011 yılında eBay'in bünyesine katılan GittiGidiyor kapanıyor.

GittiGidiyor'un şimdiki sahibi olan eBay'in kendi sayfasından 19 haziran tarihinde yaptığı açıklama ile haberdar olduğumuz bu kapanma ile ülkemiz için bir döneme rakipleri ile birlikte damga vurmuş olan e-ticaret sitesi işlemlerini durduracak.

Kararın detaylarına göre; satıcılar 19 Haziran tarihinden itibaren ürün listeleyemeyecek, 18 Temmuz tarihi itibari ile de site üzerinden tüm ürün alımları durdurulacak. Ayrıca yine yapılan açıklamada "Alıcılar ve satıcılar 5 Eylül 2022'ye kadar Hesabım sayfalarına erişebilecekler" ifadeleri yer aldı.

Alınan karar eBay'in Türkiye pazarından çekileceği şeklinde okunuyor doğal olarak. Fakat Amazon'un Türkiye pazarına giriş yaptığı ve gidişatının da iyi olduğu düşünüldüğünde acaba eBay daha sonraki bir tarihte tamamen kendi markası ile tekrar pazarımıza girer mi, ne dersiniz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab