Instagram'ın "Hassas İçerik Denetimi" Özelliği Tüm Kullanıcılar için

Instagram'da, geçtiğimiz yıldan beri "keşfet" sekmesinde gezerken karşınıza çıkan bir özellik var; Hassas İçerik Denetimi. Instagram'ın yayın politikalarına göre hassas görüntüler barından içerikler (izin verilen limitlerdeki yetişkinlere yönelik fotoğraflar, şiddet içeren veya iğrendirici olabilecek görseller vb.) bu denetime takılıyor ve bulanık bir ekranda görüntünün rahatsız edici olabileceğine dair bilgi verilip, içeriği görmeniz için onay vermeniz gerekiyor. Tabi kullanıcının kayıtlı yaşına göre de bu denetim yine aynı şekilde çalışabiliyor. Fakat girişte de yazdığımız gibi bu zaman kadar sadece keşfet kısmında böyle çalışıyordu.


Firmanın yaptığı duyuruya göre bu özellik çok yakın zamanda tüm kullanıcılar, akış ve hikayeler dahil olmak üzere tüm uygulama genelinde aktif olacak. Yenilenen ve çapı genişleyen özelliğin önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılarda kullanıma girmesi bekleniyor.

Özelliğin uygulama genelinde aktif olması ile birlikte kullanıcılar arama sonuçlarında, reels sunumlarında, etiket içeriklerinde ve akışta gözüken önerilen paylaşımlarda Hassas İçerik Denetimi ile işaretlenmiş rahatsız edici olabilecek içerikleri görüp görmemeye kendileri karar verecekler.

Gelecek haftalarda parti parti kullanıcılar için aktif olacak özellikte 3 seçenek bulunacak; "İzin Ver", "Sınırla" ve "Daha Fazla Sınırla". Bu 3 sırası ile tamamen göster, fikir verecek kadar göster ve tamamen gösterme olarak açıklanabilir.

"İzin Ver" seçeneğinin kullanımı ve içeriğin görüntülenmesi için kayıtlı kullanıcının 18 yaşından büyük olması şartı var. 18 yaşından küçük kayıtlı kullanıcılar için uygulama otomatik olarak filtreleyecek.

Günden güne sürekli artan kullanımı ile sosyal ağlarda bu tarz engelleyici önlemler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce özellikle yaşı uygun olmayan kullanıcılar için etkili olabilir mi yoksa bunun da bir yolunu kullanıcılar mutlaka bulurlar mı? Ne dersiniz?


Kaynak »

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab