Twitter karakter limitini Notes ile yükseltiyor!

Sanal dünyamızda sosyal ağların atalarından ve hala aktif şekilde milyonlarca insanın kullandığı, kendi kategorisinde (micro-blog) herhangi bir rakibi olmayan Twitter 'micro-blog' tarzına bazı ayarlar çekiyor.


Yayına başladığı ilk günlerde 140 karakter ile kısa mesajlar yazabildiğimiz ağda yapılan bir güncelleme ile karakter sınırı 280 karaktere yükseltilmişti. Ayrıca uzun yazı paylaşmak isteyenler için Flood ya da Thread şeklinde tvitleri ardı ardına sıralama özelliği de geçtiğimiz yıllarda sisteme eklenmişti.

Geldiğimiz noktada, kullanıcılarının Twitter üzerinde daha fazla vakit geçirmesi ve daha fazla üretmesi için yeni yollar deneyen firma geçtiğimiz günlerde attığı bir twit ile Notes uygulamasını tanıttı. Ve bu Notes uygulaması ile artık Twitter'da 2500 kelimeye kadar yazılar paylaşabileceğiz. 

Artık olmazsa olmaz bir nitelik kazanan Twitter hesaplarını bir çok kullanıcının, daha uzun ayrıntı ya da açıklamalı linklere yönlendirmek için kullandığını tespit eden firma Notes uygulaması ile bu tarz uzun yazı ya görsel içeriğine sahip paylaşımların kendi içerisinde yapılmasını hedefliyor.

Öncelikle 2 ay boyunca Kanada, Gana, Birleşik Krallık ve ABD'deki küçük bir yazar grubunu kapsayacak şeklide denemesi yapılacak olan özellik daha sonrasında tüm kullanıcılar için yayınlanacak.

"Notes'un amacı, o eksik parçayı tamamlamak"

Firmanın yaptığı açıklamada öne çıkan ifade 'asıl olan metnin eksik olduğu' yönünde ve bu yeni özellik ile artık attığımız twitlere kendi yazdığımız notların bağlantılarını verebileceğiz ve Twitter ekosisteminden çıkmadan içeriği görebileceğiz.

Attığımız normal twitlerin karakter sayısı yine 280 ile sınırlı olacak fakat, yazdığımız Notes girdisine twit üzerinden bağlantı verebileceğiz.

Ne dersiniz bu yeni özellik Twitter'ın ruhuna aykırı mı yoksa sizce sosyal ağa katkısı olacak bir yenilik mi?


Kaynak »

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab