İnternet Dünyasında Bir Devir Daha Kapanıyor: Microsoft Internet Explorer Desteğini Sonlandırıyor

Internet Explorer'a artık neredeyse hiç kimsenin kullanmadığının tabi ki farkındayız. Hem biz hem de işimizle alakalı olarak iletişim kurduğumuz neredeyse hiç bir müşterimiz ya da sosyal çevrelerimizde kullanan kalmadı, farkındayız.

Ama işte Internet Explorer'ın özellikle bazı bir jenerasyonlar için 'internet' demek olduğunu da biliyoruz. O yüzden 'bir devir kapanıyor'.


Microsoft'un ilk olarak 1995'te kullanıcıların hizmetine sunduğu ağ ve dosya tarayıcısı tabanlı programı. Biz kullanıcılar olarak internet sayfalarına ulaşmak için kullanarak çok haşır neşir oluyorduk fakat Internet Explorer sadece internete girmek için değildi, Windows'un dosya tarayıcısının da temelini oluşturuyordu. 2003 yılında dünya çapında yaklaşık yüzde 95 kullanım payıyla sınıfında zirvedeydi.

Tarayıcının en son sürümü olan Internet Explorer 11 artık Windows'un yeni sürümlerinde desteklenmeyecek. Yapılan açıklamada, Microsoft'un Explorer yerine Google Chrome mimarisi üzerine  geliştirmeye başladığı Microsft Edge tarayıcısının ise 2029 yılına kadar "Internet Explorere Modunu" destekleyecekmiş.

Yapılan açıklamada hala varsa eğer Explorer tarayıcısını kullanan kullanıcıların geçiş yapmaları için hatırlatmada bulunuluyor.

Özellikle Chrome ve Firefox'un Explorer karşısında önlenemez yükselişleri zamanında Microsoft'un program için vazgeçme kararlarını çok kolaylaştırmıştı. Microsoft ne kadar uğraştıysa da programın geride kalmış altyapısı üzerine yeni mimariler geliştirilemedi.

Peki siz hala Internet Explorer kullanıyor muydunuz? Yani var mı hala çalışan bir Windows 98'iniz :) Tamam tamam bu biraz fazla oldu. Var mı hala çalışan Windows XP'niz ve Internet Explorer kullanıyor musunuz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab