Facebook ve Instagram'dan Haberler

Facebook'tan yeni uygulama Hobbi yayında!

Pinterest'i bilir misiniz? Hani şu önce görsel pinleme (saklama, işaretleme) fikri ile yola çıkan ardından hem gündelik hayatta hem dekorasyon konusunda yaratıcı fikirlerin paylaşıldığı bir sosyal ağa dönerek kendi çapında bir sosyal ağa dönüşen uygulama. İşte Facebook nedense bu tarzda bir uygulama ile karşımızda.



Hemen haberin devamına geçmeden araya girmemiz lazım; ilk çıkış fikirlerinden birisi, tüm sosyal ağ fikirlerini (görsel, yazı, video içerik paylaşımının tek bir akıştan yapılması) bir ortamda toplayarak bugün bulunduğu yere gelen bir markanın son yıllarda hem yaptığı satın alımlar (instagram, whatsapp vs) hem de kendi içinden çıkardığı yeni uygulamalar ile git gide daha da bölünmesi sizce de garip değil mi? Neyse habere devam.

Hepimizin bildiği ve kullanmasa dahi bir üyeliği bulunan sosyal medya devi Facebook, ‘Hobbi’ adında yeni bir uygulama yayınladı. Pinterest'teki gibi yaratıcı fikirler keşfetmenizi sağlayacak görseller bulmanıza ve bunları saklamanıza yardımcı olacak bir uygulama. Daha öncesinden Snapchat'in alameti farikası fikri hikayeleri instagrama getirerek hem snapchat'in yükselen popülaritesini frenleyen hem de instagrama yeni bir boyut kazandıran firma şimdide bir başka uygulamadan 'esinleniyor'. Gerçi pinterestin yükselen bir popülariteye sahip olduğunu söylemek saçma olacaktır ama yine de kullanmaya devam eden bir çok kullanıcısının olduğu da bir gerçek.

Facebook’un uygulamayı geliştiren alt ekibi ile ilgili daha önce yaptığı "geliştirdikleri uygulamalar deneysel boyutta ve yararlı olmadıkları takdirde kapatılabilir" açıklaması ise uygulamanın geleceği hakkında soru işaretleri oluşturuyor.

Şu an için yalnızca iOS'da sınırlı sayıda kullanıma sunulmuş olan uygulama eğer firmanın umduğu bir popülerliğe ulaşırsa zamanla dünya çapına yayılacak ve Android versiyonu da çok geçmeden gelecektir.

Kaynak: https://www.theverge.com/2020/2/13/21136898/facebook-pinterest-photo-sharing-app




Instagram Paylaşılan Son Gönderileri Görme Özelliği Geliyor.

Evet başlık size garip gelmiş olabilir ama durum bu. Çünkü instagram'da gördüğünüz gönderiler her zaman güncel olarak o gün ya da o saat paylaşılmış içerikler olmuyor. Instagram algoritması geliştirici ekibin, 2016 yılında aldığı bir kararla kullanıcıların beğenilerine göre karşılarına içerikleri çıkarıyor. Yani bazen 2 gün önce paylaşılmış bir fotoğraf sizin ana akış ekranınıza 2 gün sonra gelebiliyor.


İşte instagram ekibinin bu algoritmaya alternatif olarak bir "Son Gönderiler" özelliği üzerinden çalıştığı ortaya çıkmış. Takip ettiğiniz kullanıcıların kronolojik olarak yani tarih sırasına göre en güncel olarak paylaştığı içerikten eskiye doğru görebileceğiniz bir alanı olacak. Takip ettiğiniz bir kullanıcı 2 dakika önce bir şey paylaştıysa onu bu özellik sayesinde hemen görebileceksiniz. Özellik, Instagram'ın ana sayfasında açılabilir bir ekran olarak karşımıza çıkacak.

Twitter'da buna benzer bir seçenek geçtiğimiz sene içerisinde tüm kullanıcılara açılmıştı. Ana Sayfa ya da En Son Tweetler olarak paylaşım tarihi ya da popülarite sırasına göre akışınızı değiştirebiliyorsunuz.

Instagramdaki Son Gönderiler özelliğinin tüm kullanıcılar için ne zaman kullanılabileceği ise henüz bilinmiyor. Yayınlandığında ilk sıralarda yeni özellikle ilgili bir açıklamayla karşılaşacak olan kullanıcılar, bu açıklamada takip ettiği bazı kişilerin yeni içerik yüklediklerini ve bu içerikleri görmek isteyip istemedikleri soracak.  İsteyen kullanıcılar, takip ettiği kişilere ait son gönderilere ulaşmak isterlerse, ilgili buton aracılığıyla yeni bir sayfaya yönlendirilecekler.

Sizce instagram sayfanızı nasıl tercih ederdiniz? Kronolojik mi yoksa beğenilerinize göre listelenmiş mi?


Kaynak: https://techcrunch.com/2020/02/13/instagram-latest-posts/?guccounter=1

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab