Her Cihazınızda Oynayabileceğiniz, Kurulum Gerektirmeyen Küçük Oyunlar

Yazılım teknolojisine ne kadar aşinasınız bilemiyoruz ama bir web siteniz varsa ya da daha önce yaptırdıysanız kimi kavramlara alışıksınızdır; tasarım, kodlama, programlama, yazılım, css ya da html.

İşte bu sizin için pekte önemli olmayan kavramlardan bir tanesi olan ama günümüz web mimarisinin bulunduğu noktaya gelmesindeki en büyük yapı taşlarından birisi olan HTML (Hyper Text Markup Language) kavramı geçtiğimiz süreçte diğer programlama dilleri ve web yazılım tekniklerindeki yaşanan gelişmeler ile mobil teknolojinin hayatımızda kapladığı alanla birlikte önemini yitirir gibi görünmeye başlamıştı. Ta ki HTML5 ile bomba gibi geri dönene kadar.

Bu teknik bilgiye yakın girişi, başlığı oyun olan bir yazıda neden uzattık peki? Çünkü başlıkta da yazdığımız "Her Cihazınızda Oynayabileceğiniz, Kurulum Gerektirmeyen Küçük Oyunlar"ın hayata geçmesinde rol oynayan en önemli etken HTML5 teknolojisinin yetenekleri.



Masaüstü bilgisayarlarınızdan, oldukça eski bile olsa akıllı telefonlarınıza kadar sahip olduğunuz, internet tarayıcısı yüklü olan tüm cihazlarınızda rahatça oynayabileceğiniz 4 küçük (ve bizce hem tatlı hem de oynanabilirliği yüksek) oyun linki paylaşacağız sizinle. Bu oyunları HTML5 kodlama yöntemlerinin yeteneklerinden faydalanarak, cihazlarınıza herhangi bir kurulum yapmanıza gerek olmadan oynayabilirsiniz. Mobil cihazlarınızda data tasarrufu sağlamasının yanında, telefonunuzun grafik işlemcisi ne kadar düşük seviyede de olsa sorunsuzca oynayabilirsiniz.

Hem kendi projelerimizde hem de müşterilerimizin işlerinde kullandığımız HTML5 kodlama yöntemleri ile günümüzde yapılabilenler bizler gibi 2000'lerin başından beri bilgisayarların başında olan ve internetle haşır neşir olan geliştiriciler için muazzam gelişimler. Zamanında yüzlerce satır kodla ya da yüksek boyutta yer kaplayan görsel materyaller ile elde edebileceğimiz sonuçları bugün hem her geçen gün gelişen CSS kodlama yöntemleri hem de HTML5'in modern yetenekleri ile çok daha az kodla ve çok daha az görselle hızlıca halledebiliyoruz.

Şimdi de o küçük tatlı ve kurulum gerektirmeyen oyunlar;

» http://piqnt.com/o/
Pac-Man mantığı ile akan ekranda noktaları yutmaya çalıştığınız bir oyun.




» http://piqnt.com/006/
Şeker patlatma oyunlarındaki mantık ile aynı, aynı renkli topları patlatıp puanınızı yükseltmeye çalışıyorsunuz.




» http://piqnt.com/stage.js/example/game-breakout/
Brick oyununun aynısı, kareleri patlatırken, topu düşürmeyeceksiniz.




» http://piqnt.com/stage.js/example/game-samegame/
Küçük oyunların en klasik ve bağımlılık yapanlarından SAME oyunu.





Bu tarz daha fazla ufak oyun ve HTML5 kodlaması ile oluşturulmuş ilginç görseller için http://piqnt.com/stage.js/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab