Chrome Logosu Yenilendi! Ama Ne Kadar?

İnternete tarayıcı olarak Explorer ile girdiğimiz o eski günlerden beri Microsoft'un program hiç bir zaman yeterli ve tam değildi. Microsoft'un neredeyse rakipsiz zamanlarında hazırlamış olmasına rağmen bir türlü istenen seviyeye gelemeyen internet tarayıcısının hep çok güçlü rakipleri oldu. Hatta öyle ki, teknoloji dünyasının en sevdiği mimlerden birisi olarak Explorer sadece başka bir tarayıcıyı indirmek için kullanılan tarayıcı haline geldi. Google Chrome'da yayınladığı andan beri zaten kullanım oranları düşük olan Explorer'ın iyice dibe çakılmasına sebep olan en büyük rakibi. (Microsoft yatıp kalkıp Google'ın ciddi bir masaüstü işletim sistemine tam zamanlı girişmediğine şükretsin)


Google Chrome'da kullanıcıların deneyimine sunulduğu günden beri tarayıcı programları arasında en çok tercih edileni. Hatta gittikçe artan ram kullanımı problemine rağmen hala tarayıcılar arasında en yukarıda. İşte Google bu lider programının  logosunu 8 yıl sonra yeniledi. Ama tabi buna yenilik ya da değişim derken insan biraz çekiniyor. Biz çekiniyoruz ama "logomuzu yeniledik" diye açıklama yapmaktan Google çekinmemiş, biz ne oluyor :) ?

2008 yılında dönemin tasarım anlayışına uygun şekilde tamamen 3 boyutlu görünen ve ışıl ışıl parlayan bir logosu bulunan tarayıcı 2011 yılında ilk sadeleşmesini yaşamıştı. Logonun iskeletini hiç değiştirmeyen firma en son yenilemede de bu durumu değiştirmedi ve logonun 2014 yılında yenilediği halinde bazı detaylara ufak dokunuşlar yaparak yeniliğe gitti.

Firma, 2014 yılındaki logoda 3 renkli yuvarlaktaki gölge detaylarını tamamen kaldırıp, merkezdeki mavi noktanın boyutunu az bir miktar arttırarak ve bu artışa oranlı olarak 3 renkli yuvarlağın genişliğini ayarlayarak yenilemeyi tamamlamış.

İşi tasarımla, detaylarla olmayan hiç kimsenin ikinci kez bakmasına sebep olamayacak bir düzenleme. Ama işte Google ne yapsa duyuruyor, ne duyursa teknoloji dünyasının bir noktada illaki ilgisini çekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab