Yapay Zeka ile Gerçeğe Dönüşen Çizgi Film Karakterleri

Hidreley Diao adındaki Brezilyalı illüstrasyon sanatçısı, yapay zeka yazılımlarının da yardımı ile "gerçek birer insan olsalardı çizgi film karakterleri nasıl görünürdü?" sorusuna çok tatmin edici cevaplar bulmuş.

Özellikle hedef kitlesi olan çocukları etkilemek, ekrana odaklanmalarını sağlamak ya da bazen sanatsal tercihler ile abartılı ve gerçek dışı tasarlanan çizgi film karakterlerinin gerçek birer insan olarak nasıl olacaklarını tahmin etmeye çalışmak keyifli ve kafa uğraştırıcı bir oyun. Ancak günümüzde gittikçe daha da akıllanan yapay zeka algoritmaları sanatçı Hidreley Diao'ya bu oyunda oldukça yardımcı olmuş. Gerçek insan fotoğraflarına çok yakın sonuçlar elde eden sanatçı bu sonuçlara ulaşmak için FaceApp, Gradiente ve Remini uygulamalarını kullanmış. Yapay zekanın nihai ürünü ortaya çıkarmasından önce özellikle gerçek insan portreleri gibi görünebilmesi için yüz şekilleri, organlar ve bunlar gerçekçi oranları için ciddi bir araştırma, deneme yapılması gerekiyor. Araştırmanın ardından ortaya çıkan veriler her bir karakter için detaylı şekilde işleniyor. Yani bir kaç görseli uygulamalardan ardı ardına geçirerek yapılan bir sanatçılık değil bu. (Öylesi sanatçılık mı zaten diye sorar gibi olduğunuza eminiz)

The Simpsons, Frozen, Peter Pan, Rapunzel, Aladdin, Pocahontas, Soul ve Up şu ana kadar sanatçının paylaştığı portrelerde kullandığı karakterlerin yer aldığı animasyon ya da çizgi filmler.






Yukarıda bahsini ettiğimiz görsellerden birkaçını sizinle paylaştık, tamamı ise sanatçının instagram sayfasında.


Kaynak »

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab