Donald Trump'ın Truth Social'ı Amerika'da Yayında

Donald Trump; emlak zengini bir eski Amerika başkanı. 

Amerika'nın -bizim coğrafyamızın siyasi terimlerine göre- sağcı oyları ile 1 dönem boyunca ülkeyi yönetmiş olan başkanı. Emlak zengini olması ve ülkesinin en zengin kişilerinden birisi olmasından kaynaklanan bir çok magazinsel haberin/olayın başrolünde olmasının yanında özellikle başkanlık döneminde dilinin iyice sivrileşmesi ile de dünya basınında çok sıkça yer aldı. 

Başkanlık yolunda en önemli silahlarından birisi olan ve açıkça ırkçılığa kadar uzanan söylemlerini yaymak için de çok uzun süredir sosyal medya sitelerini kullanan eski başkan bir noktada popüler tüm sosyal medya platformlarında yasaklandı ya da ambargo ilan edildi. Bu ambargo/yasaklama noktasına, başkanlık seçimlerini kaybettiğinde, sosyal medyada yaptığı açıklamalar ile ülkede küçük çaplı bir ayaklanmaya sebep olduğu zaman geldi.

Özellikle en aktif kullandığı Twitter'dan kovulduğunda evrensel bir haber olmuştu tabi.


Şimdiki yazımızın konusu olan kendi sosyal medya platformunu oluşturmaya karar verene kadar birkaç kere hem genel olarak sosyal medya firmalarına hem de özelde twitter'a sataşıp duran eski başkan en sonunda, taahhüt ettiği gibi kendi sosyal medya uygulamasını Amerika'da IOS'lar için yayınladı. Yeni sosyal uygulaması, bazı ülkelerdeki iPhone sahipleri tarafından kullanılabiliyor ancak Apple'ın bu uygulamaya herhangi bir ambargo uygulayıp uygulamayacağı şu an için net değil. 

Uygulamanın App Store sayfasındaki görsellere göre konuşacak olursak bir Twitter klonu gibi görünen Truth Social'ın geliştiricileri "bu platformda herkesin özgür düşüncesini dile getireceğini" belirtmişler ama bu bile kopya ve olması şart bir açıklama gibi zaten. Fakat kendisine göre "diğerleri" olanlara, ağır Trump karşıtı olan Amerikalılara nasıl davranacaklarını da zaman gösterecek.

Teknolojik ya da yazılımsal bir merakla uygulamayı denemek isterseniz sadece ABD için yayınlanan uygulamayı denemek için cihazınızda, App Store bölgesini ABD olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab