1 Nisan Şakası için Havalandırılan Yüzlerce Drone!

Geçtiğimiz 1 Nisan'da, hem ülkemizde hem de dünyanın bir çok yerinde eski yıllara oranla 'coşkulu' bir şaka günü yaşanmadı. Pandeminin hala bir türlü tam olarak bitmiş olmaması, evrensel ekonomik gelişmeler ve de üstüne bir de savaşın patlak vermesi dünya genelinde büyük çaplı şakaların yapılması için pek psikoloji bırakmadı.


Fakat Amerika, Dallas'ta bulunan Sky Elements Drone Shows isimli bir şirket tam 300 drone ile hem biraz gülelim hem de biraz reklam yapalım demiş. İsminden de anlaşılacağı gibi işi 'drone şovları' organize etmek olan şirket 300 tane drone kullanarak gökyüzüne bir QR kod oluşturmuş.

QR kodu taratan izleyiciler, bizim internet kültürümüzde henüz çok yer etmemiş olsa da özellikle Amerikan internet kültüründe bir mim'e dönüşen, Rick Astley'nin klasik parçası 'Never Gonna Give You Up' klibi ile karşılaşmışlar.


Drone'lar ile QR Kod Şakası Videosu


İşin reklam yapılan (ve bizce de yapılması gereken) başarısı; firmanın yüzlerce özelleştirilebilir drone’u Dallas’da gökyüzüne çıkarıp, bir QR kod şeklini alacak şekilde konumlandırmış ve bu kodun taranabilir olmasını başarmış olması. Geleceğin (yoksa günümüzün mü?) reklam ve eğlence/kutlama yöntemlerinden birisi olabilecek bu uygulama tabi ki ilk değil ama kullanım alanlarının çeşitlendirilebilmesi açısından çok kıymetli.

Fikrin çok meşhur bir konsol oyunu olan Halo'nun dizi uyarlaması için yapılan bir QR kod projesinin ardından ortaya çıktığını belirten Preston Ward adındaki yönetici, şaka olarak da "Rick Roll" denen mim'in kullanımının bir iş arkadaşı tarafından tavsiye edildiğini belirtmiş.

30 metre genişlik ve 75 metre yüksekliğe sahip bir QR kod oluşturup, görüntüyü taranabilir bir şekilde gökyüzünde 20 dakika boyunca sabitlemek için kullanılan dronelar, yüksek ışık güçlü ledlere sahip, gps izleme sistemleri ile kontrol edilebilir modellermiş.

Bu şakanın bölgede bulunan kaç kişi tarafından görüldüğü ve QR kodunun ne kadar tarandığını bilmediklerini açıklayan Ward, sosyal medya yansımalarından bu sayının birkaç yüz kişi olabileceğini belirtmiş. 

Günümüzde zaten sosyal medyadaki yansıması gerçek hayattaki sayılardan daha önemli değil mi? Hele de böyle bir şaka/reklam için.

Kaynak »


Bu da yazıda bahsi geçen Rick Roll mimine konu olan şarkı



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab