Whatsapp'tan Bir Çok Yenilik Yolda

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan bir çok yenilik yolda. Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcısı olan uygulama, hem değişen kullanım alışkanlıklarına ayak uydurabilmek hem de kullanıcılarından gelen taleplerle yanıt verebilmek için bir çok yeniliğin yakında aktif olacağını açıkladı.

Topluluklar, son görülme özelliğinin seçenekli hale gelmesi ve mesajlara emoji tepkileri bu yeniliklerden sadece bir kaç tanesi.

Son Görülme Seçenekli Hale Geliyor

WhatsApp'ın son görülme özelliği uygulamaya en son girdiğiniz zamanı gösteriyor, bu özelliği ayarladan kapatabiliyorsunuz. Fakat özelliği kapattığınızda listenizdeki hiç kimse son görülmenizi göremiyor. Siz de başkalarının son görülme zamanını göremiyorsunuz. Firma bu konuda kullanıcı yorumlarını dikkate alarak, son görülmenizi kimlere açıp kimlere kapatacağınızı kullanıcı tercihine bırakacak bir düzenleme hazırlıyor.  Instagram'da bulunan yakın arkadaşlar özelliğine benzer bir çalışma şekli olacak yenilikte, son görülme zamanınızı kişi listenizdekilerin hangilerinin görüp göremeyeceğine dair bir listeyi kendiniz hazırlayacaksınız.

Topluluklar Sekmesi

WhatsApp uzun zamandır testlerini yaptığı, en meşhur örneğini Telegram üzerinde gördüğümüz Topluluklar sekmesi sonunda ortaya çıktı. 


Mesajlara Emoji Tepkileri

Firmanın verdiği isim ile İfadeler WhatsApp’ta sohbetlerde sadece emojiler ile karşılık verdiğiniz satırları kolaylaştıracak bir özellik. Yine benzerini Instagram Messengar'da gördüğümüz özellikle yazışmalarınızda sadece gülücük, sadece kalp attığını mesajları, yanıt vermek istediğiniz mesaja uzun basarak vermek istediğiniz ifadeyi altı farklı emoji içinden seçeceksiniz. 

Yakında kullanıma sunulacak olan Topluluklar sekmesi ile birlikte aktif olacak olan ifadeler özelliği, tahmin ediyoruz ki normal yazışmalarda da bir süre sonra entegre olacaktır. 




Bu temel yeniliklerin yanında aşağıdaki listede yer alan diğer yeniliklerde çok yakında Whatsapp'ta yer alacak;

Yönetici Tarafından Silme İşlemi: Grup yöneticilerinin uygun olmayan veya sorunlu mesajları herkesin sohbetinden silebilmesi özelliği

Dosya Paylaşım Limiti: 100 MB gibi günümüz için düşük bir seviyede olan dosya gönderme limiti 2 GB'a çıkarılıyor. 

Daha Büyük Sesli Arama Grupları: Eğer oluşacak kakafoniden etkilenmem diyorsanız :) 32 kişinin katılabileceği tek dokunuşla sesli arama özelliği de yeni Topluluklar sekmesi ile uygulamada yerini alacak. Açıklamada belirtilmese de sesli odalarda olmazsa olmaz olan yöneticinin, katılımcı sesini kapatma özelliği olacaktır diye tahmin ediyoruz.

Grup Anketi: Özellikle en dişli rakiplerinden Telegram'ın alameti fariklarından olan Grup Anketi özelliği de yakında Whatsapp'ta yerini alacak. Özellikle grup üyelerinin birlikte karar almasının gerekli olduğu durumlarda (toplantı, organizasyon vs.) çok çok işe yarayacak bir özellik. Anket özelliği öncelikle iOS ile Apple kullanıcılarına daha sonrada ilerleyen günlerde Android kullanıcılarına gelecek.

Sesli Mesajlarla ilgili olarak gelecek güncellemeler de şöyle;
» Sohbet Dışı Oynatma
» Kaydı Duraklat/Kayda Devam Et
» Dalga Biçimi Görselleştirme
» Taslak Önizleme
» Oynatmayı Hatırla
» İletilen Mesajlarda Hızlı Oynatma

Link Önizleme: Uygulamanı mobil versiyonunda paylaşılan linkler için önizleme çıkıyor fakat WhatsApp Web ve masaüstünde çıkmıyordu.  Yapılan güncellemeyle masaüstü uygulaması link önizlemesine izin veriyor. 


Bir süre önce iOS'da değişen kamera arayüzü yeni güncelleme ile Android işletim sisteminde de değişecek. Bu değişiklikle bağlantılı olarak medya paylaşımını da daha pratik bir hale getirmeyi planlıyor. Son kullanılanlar ve galeri olarak sistem ayrıma gidiyor. 


Manuel Olarak Dil Ayarlama

WhatsApp'ta mevcut yapıda dil tercihleri otomatik olarak uygulama tarafından seçiliyor. Bir çok kullanıcının uzun süredir talep ettiği dili manuel olarak değiştirebilme seçeneği yakın zamanda gelecek güncellemeye dahil olacak.

Hindistan gibi çok uluslu ülkelerde halihazırda var olan özelliği şirket politikalarından dolayı diğer ülkelerde açmıyordu.


Değişen kullanıcı alışkanlıkları çerçevesinde gerçekten geniş çerçevede bir çok yenilik ve özellik yakın zamanda Whatsapp'a gelecek gibi görünüyor.

Siz ne dersiniz, bu dünya devi anlık yazışma uygulaması bu değişiklikler ile kendisi için gün geçtikçe daha da tehlikeli olan rakiplerinin karşısında elini güçlendirebilecek mi?


Kaynak »

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab