Beklenen oldu, Elon Musk Twitter'ı satın aldı

Haftalardır beklenen oldu, Elon Musk en sonunda Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı! Musk'ın 44 milyar dolarlık teklifi dün firma tarafından kabul edildi ve akşam saatlerinde gelen açıklama ile satış resmileşti.


İçinde bulunduğumuz 2022 Nisan ayının, teknoloji dünyası adına gündemini Elon Musk ve Twitter arasında yaşananlar oluşturdu desek yanlış olmaz. SpaceX ve Tesla gibi iki dev firmanın sahibi olan Musk, önce Twitter'dan büyük miktarda hisse satın aldı. Sonrasında da firmanın tamamına talip olduğunu belli etti. Basına yansıyan tepkilere göre Twitter tarafı önce buna sıcak bakmıyordu fakat gelinen noktada paranın yüzü herkesi ısıtmışa benziyor.

Yapılan son resmi açıklamalara göre; hisse başına 54.20 dolardan toplam 44 milyar dolarlık teklifle Twitter artık Elon Musk'ın.


Kontrol tek bir kişide mi olacak?

Satışın resmileşmesi ve basına yansımasının ardından hem Musk hem de Twitter cephesinden açıklamalar geldi.


Elon Musk'ın yaptığı açıklamanın özeti şu şekilde; "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter insanlığın geleceği için çok önemli konuların tartışıldığı dijital bir şehir meydanıdır. Ek olarak, ürünü yeni özelliklerle geliştirmek, güveni yükseltmek için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını engelleyerek, tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter'ı daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter'ın çok büyük bir potansiyeli var, burada çalışmayı dört gözle bekliyorum."

Twitter CEO'su Parag Agrawal ise ''Twitter'ın bütün dünyayı etkileyen bir amacı var. Ekiplerimizle gurur duyuyoruz ve hiç olmadığı kadar önemli hale gelen çalışmalarından ilham alıyoruz'' şeklinde açıklamada bulundu.

Satışa dair resmi işlemlerin; Twitter hissedarlarının onaylarının alınmasının, geçerli düzenleyici onayların alınmasının ve hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından 2022 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.


Twitter'ın kurucusundan Musk'a tam destek!

Satın almanın basına yansımasının ardından #ElonMuskBuyTwitter etiketi hızlıca dünya gündemine girdi. Dünyanın hemen her ülkesinden konu ile ilgili mizahi capslar çılgıncasına arttı. 

Konu ile ilgili en önemli tepkilerden biri ise Twitter'ın kurucu babası Jack Dorsey'den geldi. "Güvendiği tek çözüm" olarak gördüğü  Elon Musk'a satın alma konusunda destek verdi. 



Dorsey'ın açıklamasının önemli bir bölümü şöyle;

"Twitter'ı seviyorum. Twitter, evrensel bir bilince sahip olduğumuz en yakın şey.

Şahsen önemli olan tek şey fikir ve hizmettir, ikisini de korumak için ne elimden geleni yapacağım. Twitter bir şirket olarak her zaman tek meselem ve en büyük pişmanlığım oldu. Wall Street ve reklam modeline ait olmuştu. Doğru ilk adım Wall Street'ten geri almak oldu.

Prensipte, kimsenin Twitter'a sahip olması veya onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Twitter bir firma değil, protokol düzeyinde bir kamu malı olmak istiyor. Fakat firma olmak sorununu çözmek için Elon, güvendiğim tek çözüm."


Tabi bu satın alma tüm kullanıcılar tarafından olumlu karşılanmış değil. Hatta kullanıcıları ikiye böldüğünü söylemek bile mümkün. Elon Musk'ın gittikçe büyüyen ve dünya çapına yayılan personası sevenlerini olduğu kadar sevmeyenlerini de arttırıyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Jack Dorsey'in dediği gibi Twitter için tek güvenli seçenek Elon Musk mı yoksa Twitter hesabınızı kapatıp başka sosyal ağlara yelken açacak mısınız? 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab