Instagram'da Artık Takip Sekmesini Yok



Instagram'da bildirimler sekmesine girdiğinizde kendi hesabınız ile ilgili bildirimlerin yanında, üstteki TAKİP sekmesinden listenizdeki diğer kullanıcıların da belli başlı hareketlerini görebiliyordunuz. İşte Instagram "bu özelliğin amacı dışında kullanıldığını" düşündüğü için geçtiğimiz günlerde bu TAKİP sekmesini kaldırdı.

Mevcut sosyal ağlar içerisinde en çok kullanılanlardan birisi olan Instagram son güncellemesi ile birlikte TAKİP özelliğini uygulamadan çıkardı. Yaz başında yaptığı güncellemede de gönderilerdeki beğeni sayılarını gizleyen şirket, kullanıcılarının "sadece beğeni ve popülerlik için paylaşım" yapmasının önüne geçmeye çalışmıştı. Takip sekmesinin kaldırılması da sosyal ağı kullanan özellikle genç üyelerinin üzerindeki psikolojik etkileri azaltmak için aldıkları -bizce- doğru kararlara yeni bir örnek.

Firma takip sekmesinin "amacına hizmet etmediğini" düşünüyor.

Instagram’ın yöneticilerinden Vishal Shah Buzzfeed’e yaptığı açıklamada esasında kullanıcılara daha fazla yeni içerik ve takip edilecek seçenek sunmak için hazırlanan özelliğin kullanıcılar tarafından
birbirlerini gözetlemek (stalking) amacı ile kullandığını, bu sekmenin kaldırılması ile birlikte artık kimin kimi takip ettiği, hangi gönderiyi beğendiği, nereye gittiği, ne yorum yazdığı görülemeyeceğini belirtti. Önümüzdeki günlere yayılarak, uygulama güncellemeleriyle birlikte sekmenin kullanıcılardan aşama aşama yok olacağı firma tarafından açıklandı.

Kullanıcılardan farklı farklı tepkiler geliyor.

Güncelleme kullanıcıları arasında da doğal olarak farklı tepkiler neden oldu. Bir tarafta kendi aktivitelerinin başkaları tarafından takip edilmemesini savunanlar bulunurken, takip sekmesini
başka insanların hareketlerini takip etmek, nerede, ne yaptığına bakmak için kullanan bazı kullanıcılar kızgın.

Şirketin, kullanıcıların gizliliğini ön planda tutarak aldığı bu kararı siz nasıl değerlendiriyorsunuz?


Kaynak: https://www.buzzfeednews.com/article/katienotopoulos/instagrams-following-activity-tab-is-going-away

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab