Siz Hangi Netflix Profilindesiniz? Yeni Başlayanlar, İzleyiciler ve Tamamlayıcılar

Netflix yönetimi, dizi ve filmlerin izlenme performanslarını neye göre değerlendirdiğini İngiltere Parlamentosuna gönderdiği bir mektup ile açıkladı. Buna göre; biz izleyiciler ve içerikleri üretenler açısından yeni şirketin açısından mevcut olan 3 yeni grubu içeriyor. Şirket içeriklerini tüketen izleyicileri Yeni Başlayanlar, İzleyiciler ve Tamamlayıcılar olmak üzere üç gruba ayırıyor.


Ve bu 3 grup, platformdaki içeriklerin -dizilerse eğer- devam edip etmeyeceğin, -filmlerse- örneklerinin performansına göre yeni içeriğin yapılıp yapılmayacağına karar verilmesinde etkili oluyor.

Firmanın CEO'su ve içerik sorumlusu yaptıkları açıklamada artık Netflix olarak hem üreticilere hem de müşterilerine karşı ellerinden gelenin en iyisini yapıp daha şeffaf bir politika izlemek istediklerini de vurguluyorlar.

Firma, yönetmenler ve yapımcılarla birlikte bu üç gruptan elde edilen verilerle değerlendirmeleri izliyor ve önceki raporlara dayanarak gösterimdeki içeriğin devam etmeye değer olup olmadığını belirlemek için kullanıyor.

» Yeni Başlayanlar'ı, bir dizinin veya filmin 2 dakikasını veya bir bölümünü izleyenler olarak,
» İzleyiciler'i, bir filmin %70'ini veya bir dizinin bir bölümünü izleyenler olarak,
» Tamamlayıcılar'ı ise bir filmin veya dizi sezonunun %90'ını izleyenler olarak belirliyor.

Bu rakamlar içeriğin ilk 7 günü ve ardından gelen 28 günü kapsıyor.

Özellikle İzleyiciler grubu şirketin hissedarlarıyla ve kamuoyuyla paylaştığı 3 aylık gelir mektubunda yer alan rakamların kaynağı olan grup. Örneğin Netflix en son Stranger Things'in üçüncü sezonunun 64 milyon abone tarafından ilk ayında izlediğini (izleyiciler) ve "bugüne kadarki en çok izlenen sezon" olduğunu açıklamış. Şeffaflık çerçevesinde firma ortaklarının talepleri olursa verilerin tüm bölgelerde paylaşılacağını açıkladı.

Peki siz bu kullanıcı türlerinden hangisine giriyorsunuz?

Kaynak: https://www.theverge.com/2019/10/21/20924954/netflix-viewers-numbers-metrics-data-stranger-things-tuca-bertie-oa-renew-cancel

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab