Yüzlerce saatlik örgü ve 5 yıl süren bir fotoğraf projesi; Görünmez Kazak

Joseph Ford adındaki fotoğrafçı yanına Nina Dodd adındaki örgü ustasını da alarak tam 5 yıl ve yüzlerce saat süren bir Görünmez Kazak (Invisible Jumpers) projesine imza atmışlar.

Bu çok güzel ve özel görünen fotoğrafların oluşabilmesi için arka planlar ile uyumlu kazak ya da süveterlerin Nina Dodd tarafından hazırlanması ve tamamının fotoğraflanması toplam 5 yılı bulmuş.

Örgüleri yapan Nina Dodd'un fotoğrafçı Joseph Ford'a gösterdiği, bir otobüsün koltuk kaplamaları ile uyumlu kazağı göstermesinin ardından bu fikri çok seven sanatçı, fikri daha da geliştirmiş ve ortaya 26 fotoğraflık bir seri çıkmış. Fotoğrafların sadece birer kamuflaj fotoğrafı olmaktan çıkıp, güzel görünen bire fotoğraf olabilmesi için ekip fotoğraf başına haftaları bulan çalışmalar gerçekleştirmişler. Fotoğrafların çekileceğini konumlar ve mekanlardan, kazakların hazırlanması ve çekime kadar her detayı özenle çalışmışlar. Fotoğrafların hem etkili hem de hızlı anlaşılabilir olması için ve de örgüye uygun yüzeyler olmaları için basit ama çarpıcı konum ve mekanlar tercih edilmiş.

Bu detaylı çalışma sadece internette gösterilecek fotoğraflar olarak kalmamış ve bir foto kitapta da toplanmış.

Burada projenin sadece 10 fotoğrafını paylaşıyoruz, daha fazlası için kaynak linklerini inceleyebilirsiniz.













Kaynak: https://www.boredpanda.com/camouflage-knitwear-sweaters-joseph-ford/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Fotoğrafçının web sitesi: https://josephford.net/project/knitted-camouflage/4237

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab