Google Çeviri'de Geçmiş Çevirilere Değişiklik Geliyor

İş veya eğitim amaçlı da olsa Google Çeviri artık bir çoğumuz için vazgeçilmez araçlardan birisi. Yabancı kaynakları anlayabilmek ya da en temel seviyede de olsa kendimizi karşı tarafa açıklayabilmek için Google'ın sunduğu en kıymetli servislerinden birisi. Özellikle de yıllar içinde yapay zeka algoritmalarının katkısı ve kullanıcıların tavsiyeleri ile çeviri konusunda oldukça iyi bir noktaya gelen ve arayüzünü de modern bir tasarımla değiştiren servisin Geçmiş Çeviriler adında bir özelliği bulunuyor.




Herhangi bir Google hesabınız olmasa da bu Geçmiş Çeviriler özelliği sayesinde çalıştığınız bilgisayar ve tarayıcı üzerinden yaptığınız çeviriler bu listede tutuluyor. İşte Google geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile (açıklama çeviri sayfasına girince de kenarda beliriyor) bu Geçmiş Çeviriler özelliğini Google hesabınıza bağlayacağını duyurdu. Duyuruda “Çeviri geçmişi, yakında yalnızca oturum açtığınızda kullanılabilecek ve Etkinliğim'den merkezi olarak yönetilecek. Bu yeni sürüme geçişte eski geçmiş temizlenecek. Dolayısıyla daha sonra kolay erişmek için gerekli gördüğünüz çevirileri kaydettiğinizden emin olun.” deniyor.



Google'ın oldukça açık şekilde yaptığı açıklamayı Türkçe'den Türkçe'ye çevirecek olursak; Google hesabınız ile oturum açmadıysanız artık çevirileriniz Geçmiş Çeviriler listenize eklenmeyecek. Eğer kullandığınız bir özellikse mutlaka bir Google hesabı açarak kullanmaya devam edin.

Yapılacak yeni değişiklikle birlikte eski arama geçmişlerinin de silineceğini de tekrar belirtelim. Yani eğer bu özelliği bir arşiv olarak kullanan bir kullanıcı iseniz yeni düzenleme devreye girmeden yedeklerinizi almanızda fayda var.

Bu düzenleme esasen Google’ın merkezileştirme isteğinin bir bölümü. Bu ve bunun gibi düzenlemler ile Google servisleriyle yapılan tüm aksiyonlar Etkinliklerim sayfasınızda listelenebilecek.

Yapılan duyuruda da başka bir haber kaynağında da yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağını ve eski geçmişin ne zaman silineceğiyle ilgili bir bilgi yok.

Burada ortaya çıkan sorulardan bir tanesi de şu; sanal dünyamızın birkaç marka ve firmanın dominantlığı ile çevrelendiği günümüz kullanımında kaç kullanıcının bir gmail e-posta hesabı ya da google hesabı yoktur?

Siz ne dersiniz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab