Koronavirüs'ten Korunmanın Yolları; Ellerimizi Sık Sık Yıkamak ve Bilgilenmek!

Güncellendi

Tüm dünyanın gündeminde olan Koronavirüs'ten nasıl korunacağınızı, nasıl bir virüs olduğunu ya da etkilerini anlatacak olanlar tabi ki biz değiliz. Amacımız kesinlikle bu da değil zaten.

Ortaya çıktığı ilk günden beri ana akım medya ve sosyal ağların da katkıları ile önü alınamaz bir korkuya sebep olan bu yeni virüs hakkında her gün önümüze yeni bir içerik geliyor. Bunlardan hangilerini ciddiye alıp hangilerini göz ardı etmemiz gerektiğini de sıradan insanlar olarak artık şaşırıyoruz. Şaşırıyoruz ama en azından ana akım bir tv kanalına çıkıp, yıllar önceki bir "bilgisayar" virüsü denemesini Koronavirüs'e bağlayacak kadar konuya uzak insanları da dinlememiz gerektiğini biliyoruz.


Bu bağlamda bizde şöyle düşündük; konu ile ilgili olarak kendi takip ettiğimiz ve doğruluğuna inandığımız kaynakları sizlerle paylaşmak istedik. Çünkü gerçekten de Koronavirüs konusunda bilim dünyasının ortak paydada buluştuğu 2 konu var. Birincisi ellerimizi mutlaka sık sık yıkamalı ve yersiz korku ve paniğin önüne geçmek için bilgilenmeliyiz.

Ellerinizi sık sık yıkadıktan sonra bilgilenmek için inceleyebileceğiniz bir kaç linki sizler için aşağıda listeliyoruz. Tabi ki her bilgi sorgulanmalı, kaynağı takip edilmeli ve bazı filtrelerden geçirilmeli. Ama bilgisayar virüsleri ile gerçek virüsleri birbirine karıştıran ve bu sırada kelle paça içen insanları bu filtrelerin dışında bırakmamız gerektiğini de biliyoruz.



Listenin başında son yılların en önemli girişimlerinden birisi olan Teyit.org geliyor.

Tarafsız şekilde internete düşen haberlerin doğru olup olmadığını araştıran bir girişim olan Teyit.org'un Koronovirüs ile ilgili bir çok haber teyidi yaptığı yazısı var. Bu yazıları iki farklı etiket altında günlük ya da haftalık olarak mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.



Hatta teyit.org bu takibi düzenli olarak almak isteyen ziyaretçileri için güncel Koronavirüs haberlerinden derleyeceği bir e-bülten hazırlamış ve e-posta listesine katılan tüm ziyaretçilerine bu bülteni düzenli olarak gönderecekler.


Listenin devamında bilgilendirici videolar var;

İlk 3 video Türkiye YouTube kanallarının en bilgilendiricilerinden birisi olan Evrim Ağacı'na ait. Çağrı Mert Bakırcı'nın önderliğinde yayın hayatına devam eden bir youtube kanalı olan Evrim Ağacı'nın bir de şahane bilgilendirici, bilim dolu bir web sitesi var. Hem güncel Koronavirüs hem de evrim ve bağlantılı konularda konularında uzman kişilerin kaleme aldıkları makalelere yer veriyorlar ve işlerinde çok iyiler.

Türkiye Koronavirüs Tehdidiyle Nasıl Başa Çıkmalı?




Wuhan Koronavirüs Salgını (2019-nCoV) Hakkında Bilimsel Gerçekler!



Bu da YolTV adında bir kanalda daha güncel bilgiler ile yapılmış bir röportaj




Prof. Dr. Alpay Azap'tan hem bilimsel hem de anlaşılır bir dille covid-19 hakkında sahip olmamız gereken bilgiler

Koronavirüs Nedir, Nasıl Bulaşır? - Prof. Dr. Alpay Azap



Bir de yine virüsü tanımak adına oldukça bilgilendirici olacak bir video. Firma olarak müşterimiz olmasından da memnun olduğumuz, işinde çok iyi olan Dr Eyüp Bozkurt'tan "KBB Doktoru Gözüyle Koronavirüs" başlıklı IG Tv videosu.

https://www.instagram.com/tv/B9YWAuHAHTe/?utm_source=ig_web_copy_link
Link bilgisayarlarınızda sayfa olarak açılacak, mobil cihazlarınızda Instagram uygulamanızı açacaktır.


Bu listeye eklemeler yapıp, yazıyı yenilersek mutlaka sosyal ağ hesaplarımızdan yeniden duyurusunu yaparız.


Sizin de konu ile ilgili bizimle paylaşmak istediğiniz bilimsel kaynaklar ya da teyit edilmiş haberler varsa yorum olarak iletebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab